即影即有貼相 / 集中討論post (15)

1001 回覆
24 Like 4 Dislike
我有SP-2,答唔到你SP-3
用黎print相機影然後save落手機嘅相冇咩問題
d色好鮮豔
不過print手機自拍就會模糊左小小
最唔開心係d顏色會暗左同埋有d偏綠偏灰
明明著紅色衫都變豬紅色
想買Fujifilm Instax mini 90,但係朋友同我講已經係好耐年前嘅款叫我唔好做傻仔
但我見DJS自己個網話賣晒啦喎
佢有冇講點解係傻仔
依家想買都買唔到… 我都想有人說服下我唔好買依部
係…Pm佢先講話冇貨,show就show大量現貨
佢話出咗Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic不如買依部
mini 90 neo classic咪就係mini 90囉
…咪係囉
自膠佢話有部可以換鏡頭我搵搵先
有用sp3 , 用落無咩問題除左用個陣要開gps 呢點有d奇怪。偏色就一定有, 尤其是手機個mon的色彩表達間間都唔同,print 多幾次就掌握到。

有樣野好重要, 千祈唔好更新firmware! 基本上一更新即變磚, 我試過兩次, 兩部sp3都係咁最後要上去維修換底版
慢慢變成手機印相POST
咁就一定要講下華為個LEICA鏡頭喇
幾正喎
等實物先算
同埋如果得mini紙就唔多想玩
......讓你能透過無線傳輸將手機內已有的照片傳入其中印成照片

如果支鏡夠SHARP夠利
MINI成品都靚同精細
我諗手機過d相會sharp d, 呢個尺寸的sensor 一定係計算攝影比較強。不過個機身復古設計係幾靚的
算啦,佢唔係純print相
期望下佢賺到水會有心搞
搵咗幾間都無Mini90,睇嚟要買二手
搵返啦,佢叫我買Liplay/Wide 300
留名排隊啦
啲鋪間唔中會返幾部 顏色就冇乜得揀
想買部送比細妹,fujifilm instax mini40係咪一個好選擇
其實下個POST係咪應該改叫做印相POST?
不過要講哂所有相機同電話同手機同平版
咪即係手機台?

LEICA鏡頭好大機會硬件上又贏

BTW手機對我來講係冇傾談功能 電話先有
有部新出既mini 90 evo,可以睇睇
細妹幾日後生日,呢部出年2月先出
Btw mini 40同sq 1比,張相size好似細d,我見sq 1相紙係正方形,影d野好似大粒d 好d咁其實邊部好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞