即影即有貼相 / 集中討論post (15)

1001 回覆
24 Like 4 Dislike
我部機冇其他框揀 五彩兩黑白
依家影寶麗來會慳住影通常出一次街影相會影三張
以為唔覺寶咁矜貴試過露一次營影左兩盒
如果用fuji就大概五張至八張
富士嘅話我影一次 二十張左右
寶麗來就會慳住用

由於老母歪太多廢片
又聽講300影壞同有光環
所以入左部210 好sharp 但L咗都唔夠光
頂,樂天11/6摺埋,想買都無得買😭
平過旺角?咩價位
我都覺得200/210最冇麻煩
300始終唔知道果個光環成因
(定係已知成因?我冇留意)
210都幾好用
FUJIFILM INSTAX 200 舊相
https://www.instagram.com/p/CAq0B90DUby/

Brooklyn Film Camera and Cameradactyl are pleased to announce the launch of the Polaroid Scan Adapter V2. This tool helps you to scan your Polaroid 600 or SX-70 images easily, efficiently, and completely eliminates the dreaded Newton rings that usually come when scanning Polaroids on a flatbed scanner.
幾好wo 唔會走黎走去

偏暗
無得買了,樂天日本11/6唔做了

我愛寶記
張相片幾靚喎
轉會?
唔好退啦
退寶記姐 富賤會繼續
多謝

老母四方好難中焦啊啊啊啊

我以為咁叫唔中焦以為好sharp先叫中添
泛焦機 = 一定範圍內嘅野都大致上清晰
如果要某一樣野BINGO
之前舊POST有巴打好似改機定點
同埋
鏡頭質地亦直接有影響(雖然四方老母我記得係玻璃)

要研究 可以研究好耐
原來係咁成日覺得自己唔中焦好Fail
同埋有時影相有個問題,就係比較前既唔關事既中焦,反而我想影既就唔中
例用我用1-2.5m焦,我想影既係1.5,但佢對左落1.2好清,之後1.5個位就矇左係咪除咗小心唔好放野係要對焦既野前面冇野做到?
And想問下樓豬覺得咁算唔算中?

唔識將影胳肋底毛影得鹹濕想影到女人嗰種性感
Ps友人叫我po想知大家覺得佢靚唔靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞