即影即有貼相 / 集中討論post (15)

1001 回覆
24 Like 4 Dislike
instax個app instax share壞完未
幾時先可以print番相
想問下printer質素會唔會差啲
想問吓依度有冇人有instant magny 35? 你哋覺得值唔值得買
kickstarter 純拎過黎改機,加埋舊adapter 其實幾巨型…
話時話polaroid go 細部左,但連相紙都細張埋 image size 47x46mm, 重細張過 instax square

https://www.google.com/amp/chinese.engadget.com/amp/polaroid-go-smallest-analog-instant-camera-125338485.html
影證件相咩
計面積大過FF 少少
我個人覺得都差好多吓 
有閒錢有位擺咪玩吓。

利申:買完都無咩機會玩,淨係試過幾張 
最後入番setting開番流動數據就用到
我個部SP1黎用左好多年
本身有部即影即有都冇再掂過
新手一問
若果想係 studio 用
係咪 one-step + 會好 D?
其他 studio flash 靠光敏輸出
(有得較 shutter speed, )

定 slr680 冇得輸?
now 乜都冇得 set 係得 AF
電子垃圾
咁鬼細張
如果出梁國雄限定版我或者諗諗
話說比朋友推左入坑
見到佢polaroid啲相陣復古味即刻吸引左我
想問 新手嘅話Polaroid now值唔值得入手
one step+好似好高手向
同埋polaroid又出左go ,係就係方便
但好似唔係嗰回事 總係覺得細部會影得唔清
無咁detail 會太現代
雖然so far 睇人作品好似無我諗咁差
邊度買好?
唔想去log on中資
部嘢幾得意, 買部玩下支持下
one-step +用APP校
或者MINT嗰部670M
可以全手動
入左 one-step+
好玩
680全自動, 冇得用外閃
SLR670-X有得mf (裂像對焦), 可以連外閃(2.5mm)
如果ENJOY過程的話
永遠由最易最低B入手
唔需要急於即刻打大佬

GO太細 架機放返出去我覺得亦冇價
正常SIZE相嘅機型已經足夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞