即影即有貼相 / 集中討論post (15)

1001 回覆
24 Like 4 Dislike
Mini40吧 起碼相紙多款d🥲
相紙放銀包就mini啦,相紙又多款。
玩正方相紙不如考慮番SQ6
想買返部玩返即影即有 見到amazon有polaroid now 92usd抵唔抵玩
自推
香港通常邊到多二牛機
影開相覺得可以試下傻瓜機以上既二手機玩下
Sq6冇哂點解近排咁缺貨
Carousell
Instax Mini Evo香港有冇水貨訂
見日本2號就有得買
想送俾女朋友做聖誕禮物
自己搵日本集運跟住去樂天買啦
即刻睇下先
唔該師兄
玩即影即有其實係睇相紙價
polaroid 二十幾蚊一張

富士4蚊一張🤣
香港wide300斷曬貨睇緊lomo wide二手

polaroid個樣真係好靚仔 但貴好多
其實我search polaroid見有人放sx70 幾舊水/one600 2百蚊 個啲機玩唔玩得過
相紙好貴
$160/8張
RE: #887

睇下條友個評價
SX70照計唔會咁平
一係佢想快放/機身樣衰/暗病

問清楚先
香港玩算好平
歐洲POLDROID舊機仲係食炒價
仲係人人樂於去鬥食鬥高價
禮物經驗分享:

試過有朋友問我二手相機點做禮物俾人
唔通話俾人知係舊野咩?
(當時同人搵架SX-70做禮物)

心思

相機大細已知
亦已經知道攝多兩盒膠片一齊做禮物

我就建議準備一個盒
文具店/AEON/精品店會有賣
深水埗買卷絲帶-5蚊
入面用BUBBLE膠做保護-我有唔洗錢
(冇咪試下去集運公司門口執 果D通常都乾淨)

見到有D做禮物嘅REPLY 聖誕又近
寫少少俾大家BRAINSTORM下
岩岩睇完機智山村生活 見佢地用即影即有相機 制造好多回憶 搞到心思思都想買部玩下
新手入門買邊部好? 上網睇格價網 Fujifilm Instax Mini 11 好唔好用
呢個系列不過不失啦,新舊款睇價錢做人。
聽巴打講閃光燈效果比之前個位數系列有進步
大家點睇新產品fujifilm instax mini evo 又係即影又係photo printer 一雞兩味咁好似唔錯
總之唔好行太埋閃
距離3呎閃最穩陣
要討論手機鏡頭同埋相機鏡頭
BTW認實問

下次新POST係咪應該轉去手機台會比較適合?
既然印/曬手機相係主流
即影即有手機又有無數咁多款
好似開過去會岩D?
其實我到依家都唔明如果有得手機print,
點解仲要喺部機度影,
我覺得2個functions有啲redundant…

利申:用緊instax mini link嗰部printer直接手機印相
女朋友聖誕拆禮物玩完答你
我部機後個星期到香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞