Zack Snyder原版正義聯盟確定會上!

524 回覆
99 Like 15 Dislike
直程係成個DCEU塑造得最好嘅反派有血有肉
抱咁大期望真係好咩
今次關DLC咩事,有cut過就話姐,佢而家又補拍又重執成套戲
明顯係叫重製版,justice league remake
一套戲有三個version
Zack原構思版,Whedon執二攤版,Zack 構思2.0版
等睇結尾果段darkside出場
Fans居然贏到
唔駛 遠古大戰已經有
我有疑問
係真係重拍而唔係重剪咩 ?
我理解係佢用本身拍左, 最後冇用既片, 剪輯一套導演版出黎咋喎 ?
我有Snyder cut 睇, 就好開心
我都唔期望太多
不過套戲除非補完得好完整, 我諗都唔會比戲院版好太多
會多番多D 細節同伏線(GL同MM)

成個事件同最後一戰係無咩人住地方, 成隊人救完世都無人知
呼應唔到開段超人之死,果種失去希望氣氛
(平民視點)戲中平民覺得超人死左.... 好慘,無希望... 之後超人又出現番
成個世界都無經歷過JL 件事咁
MOS 外星人入侵同BVS的doomsday
有好多平民,傳媒視點,觀眾又易投入到,先好睇
救完世無人知, 唔好叫Justice League
重剪 + 原本被cut走片段+補拍小小
加埋成4個鐘 應該起碼有8成都同上映版唔同
D fight scene 起碼好睇好多先依家果幾段真係垃撚圾黎
同埋superman 復活果段 根據leak岀黎既內容 應該無依家果個咁hea
可能有啲位要補拍下掛
但大部份應該已經拍哂只係未做好後制
zack都講戲院版內容只係出得4份之1
睇佢之前啲story board
應該真係有好多位joss刪左
例如有darkseid, Martian Manhunter出場
復活有冇著black suit?
整合一下josstice league入面有咩係Zack Cut內容:

1)WW對恐怖份子(最後炸彈係爆左)

2)遠古大戰(嚴重cut短,本身係電影開頭)

3)下水道(被穿插joss爛gag)

4)復活1抽5(結尾改左)

5)最終戰部分打鬥鏡頭

6)batfleck賠錢裝修+超人爆衫

基本上除左以上6點,其他內容都係大改/補拍黎
遠古大戰,好似有一part 係,亞馬遜女戰士, 中左招,會魔化. 佢不甘魔化, 魔化前就自殺
zack snyder 都未出過一套好睇嘅dc戲
唔知j乜
之前要cut到兩個鐘以下
Zack自己拍完都三粒半鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞