Zack Snyder原版正義聯盟確定會上!

524 回覆
99 Like 15 Dislike
一直都覺得mos好好睇,不論打鬥畫面,老豆死嘅劇情都覺得無問題,打鬥打到龍珠咁真係好新穎,係啲人又話暈又話盛
Mos打鬥好睇過endgame
記得有巴打話喺戲院睇到要茶白花油
老豆死好on9
點解超人唔救佢?
超人咁快邊個見到佢
marvel end game之流果d大堆頭群毆戲來
咁耐以來完全拍唔倒D力量型對決型戰鬥畫面
力量型雷神似superman來比1,2集都廢事提
第3集戰鬥畫面都唔掂
雷神係得一幕infinity war落地球果下得
唔救老豆依場編劇事實係好差
講真救老豆正常根本係唔9會諗咁多
咩9要內心爭紮係多9餘,
基本本能反應唔諗就係要救係唔會用腦咩9反應既
元祖超人老豆心臟病突發死實在好太多
突顯倒當時超人有超能力都唔係萬能,
唔能夠改變死亡,突顯倒點解超人唔殺人個性格
最搞笑gotg2想學mos打鬥
但拍得好柒
補充果場戲救老豆場口設計on9元素
果時救老豆基本唔駛咩顯9好勁抽超能力
快速走埋去拖起佢快速走就finish,駛咩咁解釋超能力
人遇上危險腎上腺突標超越本能就ok啦!
總之依場戲場口構思編審同設計都係失敗
我覺得mos救老豆有意義啲 但表達得唔係咁好
但元祖心臟病吹到突顯唔殺人就過份解讀
其實無論MOS大超對老豆見死不救 定係BVS 老爺因為老母個名而無殺大超 好多人睇完果下都覺得唔太合理 雖然Zack Snyder都有解釋 但亦都突顯左佢講故事能力不足
個時救老豆要用super speed
成村人係橋望住
救左等於身份曝光
兩者都合理喎
諗深一層覺得都叫講得通 但睇果下覺得好突兀 所以咪話佢講故事能力不足

相比下Mos拍得高班好多
高樓大廈穿梭個種速度感
但雷神就平平無奇飛埋去
可能好似faora打軍人個種速度但旁人會睇到
Mcu得罪講句係卡通片真人版
但zack宇宙就好寫實
羅素兄弟吹到復仇4有幾勁,點樣估佢唔到,又話似以前星球大戰,睇完真係媽媽聲,我完全唔收貨,講打又打得唔好睇,搞死晒啲主角,玩時空穿梭晒撚晒啲時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞