Zack Snyder原版正義聯盟確定會上!

524 回覆
99 Like 15 Dislike
Batman begin咪敘述式佢係忍者大師學野成長變batman,
佢細個根本就唔撚係關於成長變batman,只係佢童年糟遇影響
ww同superman就係成長,所以你用batman begin比較來就錯撚晒
你知唔知自己講緊乜

Batman細個唔係關於變Batman,點解係要簡Bat唔簡Cat?

WW冇比人訓練過咩,Suckman冇比人訓練過咩,超人乜需要有童年陰影咩
成個結構一樣都話錯,Batman begin講佢童年陰影跟住訓練做Batman

MOS講童年超人遇到咩問題,跟住搵自己故鄉變超人

兩樣野基本上冇劇情衝突,請問錯啲乜撚野啊?

兩套戲都係用Flash Back交代大家童年遇到咩野,一樣敘事式講成長變Batman同超人。

Suckman都係用同一條formula,錯
你可以睇返batman同ironman比手法就一樣
點變成batman or ironman,兩條友都係成年後點變做
童年事件都係玩flashback
superman ww類依d本身就係超能力者唔撚係中途出家或突變所以就要用敘述手法先係對觀眾產生共嗚,就算水行俠票房咁掂都係一開始要玩返依條form
Batman同Ironman唔好玩啦五寶
好認同,我都覺mos係喺ww同aquaman之上,睇完mos係會有餘韻,ww係正正常常,aquaman就得畫面同戰鬥,劇情不值一提
屌你
屌你
屌你
沒錯
當年係戲院睇超人最後殺咗Zod個場真係超正
入場睇左五次mos
好想係大銀幕到睇mos
bvs開始先係戲院睇
mos出個時唔識zack snyder
zs d戲始終上唔倒神檯,
票房多是高開低收300,mos,bvs都係咁
佢mood同畫面設計係頂級,但電影整體結構成日有嚴重低級幼稚部份
通常上戲院版時間戲份佢實剪唔掂佢想講故事,要dc版先得
玩戲深度又未去到Nolan,另佢拍d戲位行商業計算又唔係好得
佢D戲我最喜歡都係watchman ,suckerpunch兩套都要dc版
導剪正聯看點有哪些呢?
1,蝙蝠俠夜探類魔巢穴,看打戲。
2,完全版女俠解救人質。
3、兩個以上的綠燈俠登場,哈兒喬丹登場。
4、喪鐘更多戲份,可能包括動作戲。
5、蝙蝠俠更多動作戲。
6、遠古大戰達克賽德親自領軍,與阿瑞斯有精彩打戲。這一段時長十分鐘以上,有很暴力的鏡頭。
7、超人黑袍參戰打荒原狼。
8、斯萬維克將軍變身成為瑪莎或露易絲,又變身成火星獵人。
9、更多噩夢場景。
10、荒原狼強闖星際實驗室與正聯交戰,鋼骨父親犧牲。
同宜家個故事幾乎唔同晒
Snyder-cut 劇本都係Chris Terrio條柒頭寫?

上映版係Joss大改
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞