大膽設想,可否在台灣建立一個「新香港」

581 回覆
189 Like 825 Dislike
台灣根本大把地未開發 -> 未開發 唔等如要為左香港人將本來d樹剷走.
exact7ly,最終只會變成猶太人咁,周圍被人追殺
又係啲咩要香港起個臨時政府 等美國出兵啲on9 post今次仲撚搞笑 想要入人地國家整個新政府
別忘了藍絲暴徒嘅存在
+1
但説服佢地填海會唔會仲難??
去遠d郊區 仲可以幫佢地發展鐵路

淨係黨鐵 入面既黃手足肯過去幫手做開荒牛 問題應該不大
如果係建立主權基金、跨國企業,其實就可行得多
樓主影衰晒香港人,返大陸啦
支那DNA
新香港又唔使,直接build隊反共志願軍已經得
留返佢地係香港自己內鬥 不用理會 港不會醒
笑左 你自己唔想大陸人落黎劣化你但你自己想搞人地社會
同樣道理
蝗響香港搞小重慶小成都小北京小上海你制唔制?
唔好諗到咩都老馮咁啦
建立主權香港大樓?

然後比部份後生過去居住同學習/工作先會唔會容易接受
問題係假設建立新香港,我哋係難以阻擋佢哋,唔通要審查過佢哋言論咩
放過台灣啦好嗎
唔係建築物嘅問題,而係建立經濟力量、戰鬥力量嘅問題
過去之前要講暗號 或者要先宣誓一世反共有冇得諗
佢哋宣誓當食生菜啦,至於暗號,唔通就係「香港獨立,唯一出路」?
經濟力量香港一定有
淨係睇黃色經濟圈已經知道

戰鬥力 香港手足真係不足
但台灣有軍隊
可否手足自願參軍?
要走就直接融入當地社會啦

老實講香港發展得起係歷史因素多過香港人本身既能力

你去第2度跟香港模式做野唔見得比當地人做得更好
大家就係研究下可以有咩新出路
你睇下今日垃圾會啦 仲咁天真覺得香港仲有得救
以前歐洲打二戰果時D流亡政府去晒英國
我哋要擴張自身經濟力,因為我哋暫時只可以勉強稱為「一堆黃店嘅聯盟」,長遠我哋係要建立「黃色供應鏈」,做到由供貨、運貨、賣貨都係手足(泛指所有支持香港民族嘅力量)嘅經濟圈。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞