大膽設想,可否在台灣建立一個「新香港」

581 回覆
189 Like 825 Dislike
其實可以成立一個類似流亡政府ge野,我地以一個機構ge身份喺台灣活動,希望有一日可以打返香港返嚟,而唔係去台灣搞多個香港
講撚到台灣冇香港人早就完蛋了咁 我係台灣人見到都唔撚想理你
搞到啲樓啲物價貴曬 你覺得人哋肯唔肯
其實千祈唔好以為全世界都覺得香港人好重要
台灣又好 美國又好 佢哋只係利用緊香港去對抗土共
唔好F F咁多
屌,咪係
希望台灣朋友唔好以為佢地代表香港
柒到冇眼睇
台灣人唔洗保護台灣人利益
咁咪益晒啲藍屍?可以霸晒香港玩
中共咁做就係想我地走,點解我地要走,中共就係想留地不留人,我地去左第二度再建立「新香港」個意思係邊度
人地聲援你 係同情你 可憐你, 你捐錢比非洲兒童 都唔係想個非洲兒童住你屋企啦
同樣道理 只係掉轉咗角色

如果真係去到台灣 我哋只會係同而家去香港嘅新移民一樣
係佢哋眼中一樣都係蝗蟲
條韓魚之前提就係想借香港名比共匪搞滲透...
講真,我寧願死喺香港,都唔想台灣失守!
個人認為,走過去霸人地D土地唔係一個多數人接受到ge方法
佢個提議其實姐係叫台灣割塊地比你,就算你比再多錢台灣政府都無咩可能接受

反而我覺得成立流亡政府會比較好,大家宣佈香港淪陷,and than去外國成立一個機構,再claim自己係香港ge合法政府,咁就唔洗有國土之類ge concern,不過li個方法ge不足就係無咩實用價值,淨係可以打下輿論戰咁
依家班友好似非洲兒童同返宣明會講 如果唔係我地你都生存唔到啦
真係好L嘔心 將心比己都唔識
睇得自己咁高 同班支那蝗一尻樣
可以睇下沈生D po
香港人呢個身分唔一定要政府去維繫

你可以參考下孫中山同盟會同當時背後支持既海外華僑
你有個外地政府
肯比個地方你做OFFICE搞流亡政府都要偷笑
而家重開到聲成個恩主咁叫人無啦啦割撻地比你玩小圈子
真係天方夜談

香港人真係好好笑
一係就極度妄自菲薄 一係就極度自我中心
去得台灣你就要融入去將自己變成台灣人
去台灣但叫自己香港人同D支那人移民之後繼續叫自己支那人有乜分別
「香港加油麻雀」係咪人血饅頭?
https://lih.kg/2022865
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞