大膽設想,可否在台灣建立一個「新香港」

581 回覆
189 Like 825 Dislike
同人談判 阿哥你邊位呀
你有求於人 仲以為自己係話事果邊?
你叫下口號 人地就會理你咩
去到台灣就做台灣人啦
香港自己對外來人都咁反感,唔洗諗
除非強制服兵役,但女人點算
台灣經濟又唔算好,比大量香港人黎增加自己競爭?
如果將香港變二等公民,遲早又玩平權
台灣d人工又跟唔上香港,香港人頂得住?
有天才、有錢?睇得自己咁高 笑死
難怪台灣人話香港人對眼生係額頭度
台灣係好多領域上根本唔輸香港
香港有錢只不過係多人黎逃稅 走資
搵錢黎黎去去都靠投資炒賣
fin tech仲要落後過人
多天才呢個真係笑死人
你呢d說話坐時光機返返去20年前講就差唔多
梗係可以啦,快d 去
買個荒島有無得諗?
唔知有無人願意做開荒牛
原來我Get錯 以為你支持樓主
擺明車馬頂爛巿
你係政府你會保自己啲年輕人
定係"用band2英文帶你走向國際"嘅外來人
如果選擇保外地人,咁呢個台灣都唔係當初想去嘅台灣啦
唔好成日掛住台灣啦

垃圾連登仔以前就成日台狗台狗,覺得香港國際聲望又好各方面都好,都威過勁過台灣,宜家就個個狗衝抱都抱唔切,垃L圾
咪撚吹奏做寄生蟲啦好嗎
蔡英文只係借香港幫自己選舉做勢
係佢眼中 香港人都係 condom
台灣畀你入先算啦 又係到ff
真係好多香港人過左台灣
淨係呢個諗法已經錯曬,香港幫咗佢哋係事實,但呢個唔係我哋嘅本意亦都唔係刻意去做。人哋需要嘅係一個可靠,可以互惠互利嘅盟友,唔係一個唔成熟嘅小朋友,認屎認屁覺得所有嘢都係自己功勞,獅子開大口嘅無賴。
人都係自私嘅
我係台灣人都唔想你哋黎

又係d自大死港燦
設佢老味咩
去遠d買果島果隻 會唔會好d,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞