巴打點睇德國 Emma 床褥

1001 回覆
13 Like 41 Dislike
買咗emmas先見到呢個post

Emma memory foam 有冇用咗三年以上用家分享吓有冇凹咗彈力差咗
屌同我一皮海馬轉emma
簡直地獄上返人間
記憶棉枕頭好訓
但記憶棉床就麻麻
透氣性太差
訓左第一晚
首先係張床透氣性就唔係好足夠
張床比較熱

其次軟硬度方面
我就覺得硬左D (可能我同一日試左tempur original)
老鼠就覺得軟左D
所以呢D野好個人
BTW我地之前用海馬

整體我覺得OK 既
但未去到要吹奏既級數
我都想知...SEALY太貴...

我買emmas之前試過tempur, 個人覺得memory foam mattress冇彈弓訓落去第一就係焗, 第二就係唔太包身, 仲有腰位承托好麻麻, 唔知係咪demo比人訓得太多, 同有彈弓既床褥完全冇得比, 建議買之前真係要出去試晒試得既brand先好決定, 始終自己訓, 冇得試我一定唔會買

自己最後買左Australia made既emmas jimboomba queen size, 半價萬3蚊左右, 訓左半年冇投訴, 另外emmas中國制果堆都唔係好掂 sealy好舒服不過太軟, simmons beautyrest black好唔錯, 不過香港冇plush pillow top demo, 又out左筆所以就算了
想問下各位巴打淨係想買emma 枕頭可以係邊到買
仲有海馬呀, 雅蘭呀, 果d除左平之外真係冇咩可取, 出去訓下唔同牌子demo再試番之後真係秒速落床
想問下你張emmas jimboomba係偏硬定軟?
果時試emmas主要試3張, jimboomba, banks同james cook

如果冇記錯banks係最軟身, 亦都係最舒服, 佢唔似sealy果隻軟, 係軟得黎都依然有野托住你既感覺, 不過因為實在太厚最後只能放棄
james cook就硬過banks少少, 都係偏軟, 不過唔夠banks咁舒服
jimboomba就係3張中最硬既, 所以托腰感最大, 不過唔夠上面兩張咁包身, 不過佢都成10吋厚所以唔會話好浮, 但係當然冇banks咁舒服既感覺

sealy就試左prestige條line之後感覺其實不錯, 真係好好好舒服, 不過太軟訓得耐怕托唔到條腰之後痛, 同埋sealy大mattress好易會訓到起山仔, 如果唔係日日訓既話我會考慮sealy

simmons其實真係最岩既, 佢張beautyrest black好夠承托, 包身之餘唔會焗, 不過香港冇plush pillow top可以試, 然後simmons皇室堡個sales愛理不理, 對d product既認識係零, 即刻唔諗佢

如果真係要好硬好硬既海馬果d ok既, 比訓木板好少少咁
半年前買左emmas既cook..唔知係咪成日坐床打ps4
搞到有一邊真係窩左落去...折完好似都過萬..咁既質素真係後悔
會架 偏軟既mattress都會係咁 所以先叫d人要訓一排就掉轉張床褥訓 sealy都會係咁 正常訓教同挨住床尾板咁坐的話應該唔會有事
如果唔一兩年搬一次屋嘅巴打
投資多少少買張靚d嘅床褥重要嘅
我張sealy瞓左十幾年都冇問題
thx搵日去試訓下先
樓主依加訓成點
好撚正 冇好似人地話會瞓到腰酸
成版假野打手
比隻貓屙左尿係床 依加買左emma
希望好瞓
我張emma第一個星期屙左4篤
痴撚線分享下又打手
貼張單出嚟咁點先
我隻貓係困左係我房出唔到去太急所以屙左
所以我買左sealy防水套
有無emma 推薦好友code ? 大家都有500蚊優惠
有無emma 推薦好友code ? 大家都有500蚊優惠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞