其實friends老友記點解會成經典

453 回覆
51 Like 251 Dislike
仆街有聲既
最鐘意睇一齊住個陣嘅Joey同Chandler
All by Myself
我都係咁叫
好好笑
Phil’sosophy
睇晒modern family tbbt himym friends
最好笑係modern family
有冇人睇過Parks and Recreation 想煲但未開始
friends係講緊一班人又無咁熟變成一世老友,佢地有拗撬,但係最後都係會企係大家後面撐著大家。你可以睇到d演員由第一集起無默契,到後來黎因為呢套劇變成老友,如果你去search下就會知佢地仲一齊爭取福利,爭取薪酬一樣,唔似依家d演員戲外互踩。
另外friends講緊一班人由20幾歲到30幾歲,青年到中年,由迷茫到嗰個擁有自己既事業家庭。每個角色都有明顯性格特徵,就算依家既環境同當時唔同,但係當你去到嗰個年齡既時候其實煩惱都一樣。愛情事業,咪又係黎黎去去煩呢幾樣野。friend唔係講緊有一個人特別出色,或者經過某d大起大落或者全世界矚目。佢係一班普通人,用十年時間變得更好,更加貼合現實,更加容易引起共鳴。(friends迷,十季睇左4次)
TBBT好睇好多
當年睇好好笑。
Boobs

Community 唔只好笑
重好好睇
咩元素都有得睇
頭兩季paintball 已經屈機
Keeping up with the kardashians
我覺得modern family好睇啲
真係追唔到落去得一套
Two broke girls
睇過 睇完好中意Chris Pratt
但無翻啅既意欲,但每個character都有佢既記憶點
不過Michael Schur既劇點都有保證
Brooklyn 99, The Good Place, The Office 同Park n Rec
成長黎講himym 正啲
電視汁撈飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞