其實friends老友記點解會成經典

453 回覆
51 Like 251 Dislike
Dean Pelton
而家個個都基本上口頭答應左會拍
係差Dan harmon個劇本
各有喜好啦
可能我睇himym先所以再睇friends會先入為主左
himym故事有深度好多
friends係正 但其實係老佬皆大歡喜
出埋rick and morty 先啦
Tbbt邊忽好笑。。就係成堆毒撚講odd野。。
睇一集都頂佢唔順
鬼佬*
第一集唔得啦
連角色背景都未firm
其實如果唔係Charlie Sheen 癡左線
Two and A Half Men 應該可以挑戰Friends
呢個真
唔講笑位好唔好笑 因為呢樣因人而異
但himym後期個故事已經唔太喜劇
編劇只係用喜劇作包裝講人生
JOEY DOESN'T SHARE FOOD!!!!
以編劇技巧嚟講
HIMYM都高一班
寫sitcom寫到咁多伏線堅攞命
其實如果唔係God hates Michael J Fox
Spin City應該可以挑戰Friends....
我記得佢知
friends主要係每角色都寫到好精彩
過廿幾年仲記得返成班主角啲劇情
甚至係啲綠葉劇情
Ross Monica老豆老母、去到邊都撞到Janice

相反Big Bang HIMYM
俾Sheldon同Barney搶哂風頭
一時間要諗返起劇情都係佢地兩個
Sheldon學普通話
Barney suit up、moist、俾人車大巴
好多踏tbbt既都係睇一集就直接收佢皮
試下睇多幾季先踏?
唔係話friends唔好睇
但好多笑位我都預先估到
可能我科學底 覺得tbbt啲笑點深度啲
同埋HIMYM 最後一季好唔掂
同成個季講個婚禮,最後幾分鐘交代離婚
Barney 為佢改變咁多
Robin 又唔肯為Ted、又唔肯為Barney改變
編劇唔知點解寫到角色咁
Himym不了
牙ted同barney人設=連登仔夢寐以求既野黎
如果ross同rachel早啲復合就好

連Sheldon招牌強迫症敲三吓門都未有
You threw my sandwich away
My sandwich
MY SANDWICH!!
六個主角全部都係白人異性戀已經冇可能再出現
at the sperm spank Leonard said Sheldon was a semi pro for masturbation, which just didnt make sense now.
Ross' wife is gay
因為十年前已經拍左個ending唔想浪費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞