其實friends老友記點解會成經典

453 回覆
51 Like 251 Dislike
因為how I met your mother 唔好睇
睇睇下棄咗 真心唔好睇
Friends 好睇好多
之後咪講撚咗各花入各眼囉
好多人唔係懷念《真情》套劇,而係懷念一家人坐埋一齊食住飯睇劇,只會討論劇情,不辯社會謬態嘅嗰一剎。
唔算fans
不過都追哂
Michael 走左傷害太大
Dwight 都carry唔到
除左rachel同ross條垃撚圾愛情線
Chandler 同 Monica自然好多
Monica求婚個集有少少感動
Leonard 甚少有highlight moments
Beverly 仲好笑過佢
成個人生亮點就係同penny結婚
#6seasonsandamovie
宜家friends長尾啲係因為Jennifer Aniston 好左
我自己中意bbt多啲
雖然佢有時講physics我聽唔明 但一矮一高個組合已經好好笑
睇左幾集 唔識欣賞真係
編劇嚟講
How I Met your Mother 係神戲
有一集係一個scene串連哂A B C D stories
文學角度係chi la sin
紅左 sor
難lu
Britta同Annie 片酬貴左幾倍
Cheng又係一線笑匠
Troy仔重要係超級巨星個隻
Budget 上無可能拍到
第二季開始好睇超多
覺得依啲睇人
睇左幾次第一季的friends 我都睇唔落去
反而the Big Bang theory 重睇左幾次
朋友就相反
換一換主體
其實DRAGON BALL龍珠點解會成經典
一樣得
因為佢地為將來既劇奠定左好重要既元素
laughing track真係好接受唔到
睇左一季就棄
Chandler成日頂唔順班on9之後講反話好好笑
利申:以前冇睇過,宜家先開始睇到第6季,所以唔覺得係因為以前冇選擇先會紅
我覺得係因為首歌

其實主要係講佢哋友誼關係,由好友變戀人,結婚離婚,以現今標準你會覺得係搞爛gag但係90年代嚟講算高班,而且美式幽默都係咁上下例如Seinfeld,simpsons
啲笑點你get唔到姐
邊集
我諗起Marshall 估pw個集
係啊你最醒 識哂
以前睇 tbbt 先
再睇 friends

初初覺得 friends 冇咁好笑
但之後重溫返就覺得 friends 正啲
而且 tbbt 有啲位抄 friends
Ted s parents divorce 一集
house party beekeeper on fire 一集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞