其實friends老友記點解會成經典

453 回覆
51 Like 251 Dislike
果時聽已經覺得好surprise
依家做左black panther 我差啲忍佢唔到
我都science底 睇晒tbbt
咁係咪我踩得
我覺得friends好睇D喎
Shut up! Shut up!! Shut up!!!!!!!!!!!!
Community 呢個月先喺 netflix 開始睇
Season 5 之前集集都好正
啲人慢慢走哂之後就唔係集集都好睇

Brooklyn 99
TBBT
Young Sheldon
Atypical
Avenue 5

最鍾意睇 sitcom
我覺得monica s1-s3 最靚
我覺得佢要到長頭髮嗰陣先靚.
睇哂成套
科學笑位咪係講一堆term之後penny唔明 laugh track起
好好笑呀!!

經典
Monica & Chandler >>>>>>>>>>>> Barney & Robin >>>Ted & Robin> Rachel & Ross
Proposal嗰度靚到dump一聲
但最靚都係Opening入面既佢

Rachel頭兩集有幕坐窗口個Shot又係勁靚
https://youtu.be/wrAkEqkilgg
Joey: I told you not to marry someone so much hotter than you!!!
Opening最靚我覺得phoebe ,第一季嘅佢都好靚,但第二季明顯老咗好多.
Phoebe 樣係幾好
但人設令我唔會覺得佢係美女

Friends 入面既人設
Rachel係大美女
Monica係靚女隔離既綠葉
Phoebe 係怪胎
Rachel鬼妹嚟講個樣都幾襟睇
集體回憶
呢隻同unagi好撚好笑
唔知點解我最鍾意既角色,一定係癲婆
Friends——-Phoebe
Two broke girls——— Sophie
Modern family ——— Gloria

好似唔多人鍾意two broke girls但係其實都幾好笑
當然最好睇都係friends
Modern family就sell 溫情

不過呢三套 我到而家求其開一集都送到飯
其實留意吓Phoebe,有啲位暗示Phoebe係bi
仲有Chandler,都有少少gay
我覺得phoebe同joey要做fd 先可以有果個癲癲地既chemistry 一齊咗會好怪
同埋如果6個朋友 變咗3pair戀人 咁就好奇怪同誇張
我其實都覺得Ross 同Rachel唔復合都幾好,先突顯到朋友間就係有啲黑歷史,有啲遺憾
(當然講緊冇Emma既情況下啦
雖然佢地之間既關係好唔成熟 但都想佢地最後一齊返 幾襯
都係
不過都有可能係因為Phoebe除左joey之外有時都幾嫌棄另外4個
佢同Monica鬧交好似仲多過rachel同monica

相反ross同phoebe 先似係friendship (唔計season 3 flashback打茄輪...)
佢專登買架單車去彌補佢童年既遺憾 同教佢踩單車嗰度都好sweet
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞