其實friends老友記點解會成經典

453 回覆
51 Like 251 Dislike
唔好抄抄聲
其實所有sitcom一樣
Ic
我覺得雖則話barney係食女王
我覺得ted先係溝女聖手
把口超勁
Ted 真心膠加癡心情長劍
其實Ted個角色代表左一種愛情觀
就係一次真愛追尋一百次
對young adults viewers好有共鳴
邊套好睇啲

Friends The Office (US)
HIMYM 真心不了
成套戲一個barney頂全家,ted 完全冇特色,有史以來最lame
Ted 咪就係毒撚
癡到結局都痴埋
個陣真係比人狂屌個結局
花式爛尾
friends la
the office 笑位subtle啲
Ted係比你代入
Friends好d

The Office (US) 好似分左兩PARTS咁
一part 睇michael派膠
一part睇Jim pan感情線
個結局一早拍左
廢事浪費
認真咩
Ted絕對稱得上風流情聖級別
S3追Stella 係火力全開
Is the place, the sun?
哦 應該巧合嘅 你鐘意啦

Sheldon's sitting spot:
https://www.youtube.com/watch?v=l2hIIvF5gJI
Joey's Rosita does not move
https://www.youtube.com/watch?v=KkLtZ6gzH6c
拍到六個角色一樣咁重要已經屈撚左機
其他sitcom拍拍下靠一個角色carry
TBBT先係最top
Micheal走咗之後真係悶左好多
呢樣真心勁
睇第一次時鍾意rachel
之後再睇真係好唔鍾意佢,反而phoebe
我反而好鍾意jay同gloria條線
因為gloria一出聲就好撚好笑,同埋成日睇返jay勁撚唔gur gloria唱歌好撚難聽就好好笑
JAYYYYY~~~~~
That's what she said
Michael 絕對係the boss既靈魂
佢同Dwight 係有chemistry
兩個加埋特別on9
都係,但我唔知美國以外係咪鍾意sienfiled 多啲。friends 純個人感覺好似國際化d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞