漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論(2)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
就咁睇王子隊同二宫隊整體嘅實力都比其他隊高,
而6同11隊明顯偏弱,
都係靠木虎同休斯夾硬拉近平均值,
佢地如果唔係用三保一打法嘅話,
應該都好難同其他隊競爭。
北添/水上 冇咩突出ace可能有d劣勢
其實5 7 9都唔好得幾多
歌川隊同王子隊有得打下
修斯有評價水上係對戰果陣係5個麻煩程度最高之一而且水上隊仲有荒船

北添本身自己有特色而且仲有個A級菊地原應該都ok既

不過除左二宮隊睇落王子隊人腳都幾強
整埋先
分組+位置圖:

整整下發現有啲人比起本身個位置 更似係萬能手
例如巴同王子
我覺得巴同王子都可以算係萬能手
只不過係偏向用攻擊trigger
睇下作者點寫佢地兩個破冰
6都算有兩個a級
等睇三雲食木虎
屌你繪馬果格笑撚到我
同埋歌川隊個操作員唔係話男恐咩?
呢度劇情上又可以拓展下
個四眼仔都係A級?
存在感好低,無印像有咩表現。
同埋來馬隊計埋操作員嘅話有三個都係滴緊汗
佢係三輪隊狙擊手
二宮隊個作用似係拎走晒最勁既人,等其他隊實力均衡d ,咁黎緊訓練先。會更精彩。
上集講過狙擊手打長期作戰唔着數
二官隊有成三個其實好大風險
長時間唔着數係因為持續消耗觸力啫,
有千佳係到邊駛擔心觸力問題。
二宮拍住千佳,個火力應該可以將成個地區掃平,
再加上兩個最top嘅狙擊手掩護,
簡直無敵
調轉諗做訓練對象,比人當boss打都可以訓練其他人
遠征最終目標係救俘虜,先唔講會唔會發展到同休斯個家族聯手
戰鬥應該避唔到,盡可能睇多d ed極端戰力情況
應該幫到唔少人留低冇野比佢地更可怕既印象,壯定膽
當然我覺二宮應該冇諗咁多

話就話係team,但評審應該會走番去睇個人表現
應該係期待d人有冇能力好似小隊長咁自發做多d野
即係執生能力,去遠征唔可以下下期望有人幫
打散隊員分組都似模擬上次侵略戰,附近有咩人就聚埋合作

換其他作品,老土d既例子,好似流落荒島
遠征中途比人攻擊打散曬d人,被逼要同其他人一齊
到時冇得你揀
我就覺得第一次係測:隊長能力,隊長點樣刻劃戰場,配合隊員特性同埋達到目的加埋會唔會轉移隊長權力等等,好似呢幾話不斷講若村,若村做到隊長既野當然好,假如自己無能會唔會肯交比其他人指揮做返隊員,呢幾點都好重要
有A級隊伍喺入面
牌面最弱肯定係9號,沒有之一

不過可能作者想俾 照屋 同 巴 進步機會先咁排
加埋木虎展開一場激烈既修羅場
我反而覺得9都ok
5同11就比較差
雖然兩隊都有個好勁
但綜合成隊嚟睇都麻麻地
話說做咩有啲A級要一齊選拔,其他A級可以坐上面做評審?
9點會最弱呀
水上本身實力都唔錯;
荒船狙擊近戰雙修,資歷長戰鬥經驗多;
樫尾本身王子隊實力唔差得去邊,睇表現單獨攞分嘅能力都係有;
照屋潛力都幾大下,睇表現夠冷靜同應變能力都幾高下。
點睇都唔係最弱。
一個可以叫王牌隊員都無
其他隊有一係有王牌,一係有2個A級/前A級隊員。

有王牌又差唔多分隊伍,當然係有王牌優勝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞