漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論(2)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
本身打界外民我覺得幾好睇
雖然唔知點解成套野差唔多無壞人,打輸又唔會死
但去到rank戰篇其實就變左將一隻鬥陣game漫畫化
唔係畫得唔好睇,而係不如我自己玩
仲要明明一隊本身得3人落場,為左就故事發展加到4人
成套野已經得返小楠好睇
第一team 出場4人隊係嵐山隊
所以應該已經係頭幾卷setting
但嵐山隊擺明宣傳用+可能係初期亂set,唔計
倒返轉4人隊vs3人隊公平咩,風險只係有機會比敵人拎多一分,但同時生存分亦都有機會+1,仲要打多一件

嵐山隊點亂set
3個萬能手近,中距,加個狙就係贏全面性
木虎加入之後戰術上有彈性可以做特攻
B級同A級計埋都冇幾多萬能手咁組埋一齊

家下rank戰就係圍內訓練,係唔死呀
講到尾佢地既作用就係士兵
上次侵略戰都唔少人變左方塊,連A級既木虎都中招,上到戰場救唔番就係咁先
遊真本來就係打輸左,半死緊
唔好咁老定bailout係無敵
眼鏡仔都死過翻生一次,技術員都有死
便當係有派過,只係救得番未有死既實感
好正
岩岩由12x話追到尾
終於上左B2
嚴格黎講 爆trion體=淨番1 hp
但係有主場bail out先無死隊員
(技術人員都有個trigger加多條命
即係話泥之王條仆街爆完trion體再殺)
眼鏡係插中要害嘅話都已經死咗
黎緊遠征bail out得幾km
如果作者想寫死人唔係無機會
原來死嘅係通信室操作員
唔知有無trigger
(平時隊伍操作員都有個trigger)
Q&A 234 答左
有 但因為操作員trion太少所以無武器 同bail out
唔知WT手機game幾時重開
其實幾好玩
234應該係講緊平時隊伍個d?
(我得英譯係手 就咁寫operator)
另外有批唔係做隊伍個d
死嘅應該係呢批入面
(如果隊伍操作員死應該會有提下至係)
咁你就唔好講操作員

技術員同普通員工係有護身用trigger ,功能差唔多

詳情自己 google 護身用トリガー
我咪講咗"通信室操作員"
做"隊伍操作員"之前會做"中央操作員"
咁"通信室操作員"係邊個鬼知
技術人員有都係漫畫入面講明

不過諗落又無理由無
佢地都係隊員
應該都有個用黎過出入認證
總結:泥之王仍然係個大仆街
答案:無論係操作員同普通員工都有trigger
不過就算正式隊員都有人border本部入面唔用trion體,
所以員工應該都有呢堆人存在。
但事實依套野真係未死過一個border側角色(唔計回憶),明明已經打過兩場大仗
依家仲要連敵方都有脫離技術

咁發展好難期待日後會死好多人
我估連阿迅都可能唔駛死
做乜要整死d角色
睇得派便當番多?
等回憶篇囉
舊border應該死左好多人
有強制脫離仲點會被殺
舊 border
風間大佬
迅師傅嗰班人
當時應該未有強制脫離
講到城戶司令咁大轉變
應該會有回憶篇補完返呢段事掛
有排等

如果畫埋呢場rank戰+賽後報告 1-3話
二宮講鳩原 1話 有回憶 +1話
日常 2話
隊伍相關:
那須隊缺狙擊手,直接搵出穗?
弓場隊會唔會補番個人?

第三代東隊有冇可能畢業?
笨三升上B級?
荒船轉戰槍手/射手?
悲劇一樣的漆間一人隊伍幾時出場?開場第九名,136話跌落14位,而家會唔會跌到落1516或以下?
遠征選拔篇?
伽國 2.0?
那須隊狙擊手
第三代東隊
笨三(畀空閒虐嗰三個?)上B級
荒船再轉職

呢堆應該唔會晒篇幅講住掛?
似會係遠征完返嚟先一次過交待
當係遠征期間嘅border變化咁
一個月得兩話
話就話一開頭都有派過A級上位隊去遠征,風平浪靜
但今次遠征係去敵國救人,大規模咁多
迅跟埋去,定留係本國防守都差好遠
應該都要交代番留守既陣容
天羽ed多數繼續唔解釋住
其實重點係條友突然彈出嚟挑三挑四
又咩鬥陣game漫畫化
又咩嵐山隊係垃圾
又咩死小鬼木虎唔值A級又點
所以我先想問返佢其實想點

“世界第一”既火影700集都係死左三個人
走緊下坡既新台柱我英直情死都未死過人
樓上都講左大把劇情未交代
做咩要用派便當黎推劇情
新po留名
等陣先,其他我有講。但嵐山隊我無話過係垃圾,只係話嵐山隊有4個人可能係初期設定未成熟,btw認左錯啦
咁係呀嘛 明明本身主角s有個幾個沉重背景,但依家搞到好似玩緊「戰爭遊戲」咁
Btw 就係唔想搞到好似火影同我英咁先至想死下人,同埋我一直都話佢打鬥係寫得幾好,只係希望劇情快啲推進下啫。
我英夜眼咪死Q左囉
「週刊少年 JUMP」編輯部發表聲明 為保障漫畫家安全 連載作品可能會不定期休載

Jump SQ唔知影唔影響,又唔係寫集英社旗下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞