漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論(2)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
唔知訪個做千住疋長,之後玩9轟
邊個做千佳隊長
二宮
覺得今次組合係矛盾組隊
2個你唔鐘意既,3個你想同隊既咁樣一定好有趣
競猜11個隊長同組合
好奇點解冇那須有熊仔 係咪因為那須身體唔好唔適合長時間訓練
同埋點解得4個a級係度
應該身體差 唔適合遠征
agger
係二宮大師手下學識點用各種彈手觸發合成彈
加埋預先感知近界民嘅副作用,遠征=完美吊打所有對手
熊仔都唔去遠征架(千佳前一晚的OS) 只係被總部calling返來參加評核
三雲、二宮、柿崎、王子、木虎、東、弓場、來馬、諏訪、荒船、生駒
三雲會同二宮一隊
唔似咁大路 我覺得休斯覺得難對付個d理性系會有份做隊長(犬飼/水上)
覺得仲有香取
我估加埋漆間(亂估
可能三雲因為未見過佢所以填唔想一齊
繪馬應該同遊真應該幾正
一集得咁少 又要等下個月 完全唔夠喉
修+二宮+香取+漆間
真係好大機會 
4個原本都係隊長 將佢地放埋一齊 
仲要俾最低觸發力嘅修去做隊長 指揮佢地3個 
諗下都已經好high
眼鏡今次明顯係考指揮
點解咁多人認為有得用二宮大魔王?
由佢揀想一齊嘅人黎睇
除咗二宮 都係之前幫過佢嘅人
所以我估會安排一d唔合作得黎又難用嘅俾眼鏡
除咗香取係膽之外 菊地原/半崎/漆間 似較為符合
菊地原係爛口加傲嬌啫
我反而覺得眼鏡係要做隊員 證明自己唔做隊長都有用
實力方面好難短時間提升
排除外在因素 眼鏡真係得個腦有資格去遠征

至於菊地原 因為其實無咩人揀
border隊員大部份都係
就算平時性格古靈精怪 到打個時都係幾冷靜/理性
而且菊地原既可以作為近距離觀察員
又可以必要時出黎控制場面
始終眼鏡無咩威信
如果全部都係唔識嘅人
又單方面唔理佢or唔聽order
要有人係旁邊扶一扶佢

類似眼鏡嘅case應該仲有其他 eg.來馬/諏訪/柿崎
個人實力唔高 但係有一定指揮能力
又或者非隊長隊員入面升 eg.犬飼/水上
作為遠征時隊長後備/小分隊隊長
分組都有排j
希望下次有兩話
想睇眼鏡點二宮做嘢
其實講四眼仔主角真係講唔過去
官方Twitter嘅icon宣傳海報都係用遊真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞