漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論(2)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
搬去邊
冇想像中咁草稿 30頁大約有5頁左右
巴打辛苦晒
绫辻:發現笹森既小熊迎擊,同歸於盡
「日佐人次次都係咁」<---呢句莫名吉到我笑點
進行中係指而家已經有 定係仲製作中
製作中
好期待遠征船防衛戰既動畫
係reddit見到 幾有趣
$40砌一隊

原post無限制 所以兩個$20都得
(不過好少人咁揀 可能易俾人圍)

我就單純東隊($20+5+5)+水上/藏內(生駒/王子隊射手)($10)
東隊本身已經相當完整
加水上/藏內係彌補中距離火力
(兩個都無數宇 trigger差唔多 暫時藏內優勢係合成彈)
而且一旦小荒井/奧寺是但一個早早離場
淨低嘅可以轉為射手前衛 徹底進行射擊戰
(依家小荒井同奧寺都開始用子彈)
二宮+那須+大地(諏訪副手)
$20+$15+$5
無限子彈雨
大地負責近戰+開盾就ok
我都係咁揀
二官那須 加 是但一個近戰開盾就得
炸到對方仆街
狙擊手普遍都貴 變相5蚊個兩個好慘
如果千佳可以射人我會揀千佳(20)杮崎(10)文香(照屋)(10)
杮崎隊兩個萬能手合作打中近距離 再由千佳遠距離支援壓制
如果唔係射人千佳就
那須(15)日浦(5)村上(20)
概念就係原版那須隊大幅提升近戰能力 等那須支援干擾
根本個表那須同香取都唔應該喺15cost到
堤大地係另一個散彈
攻擊手係笹森

以我地睇到嘅表現計 那須其實$15以上$20未滿

笹森其實好似無咩需要
兩個射手本身戰術都係偏向獨行
與其要個攻擊手做需求唔高嘅盾
不如要個狙擊手係對手應付彈雨個時偷雞

reddit個邊二宮+那須嘅唔多 (個別嘅就好多)
始終一旦有狙係場上 兩個都唔可以長開雙攻擊/合成彈
另外兩個戰術上其實好唔同 甚至唔太配合
(那須無二宮嘅射程/防禦力 長距離戰打唔到 正面戰要人援防
二宮唔似那須完全無視障礙 打機動戰會大打折扣)
而且那須又無二宮咁壓倒性 面對$20級攻擊手佔唔到優勢
但係揀那須就可以揀多個$20
咁嘅情況下好多人都揀個唔同職能嘅
(暫時較多嘅係東/休斯)
我知啊 我要散彈佬 好man
佢地三個加埋, 攻擊手根本埋唔到身
有狙擊手就靠大地同那須開盾, 二宮清咗狙擊手先
其他射手槍手唔係佢地對手
咁有比較之下嗰兩位又真係弱咗d
但係只要有個可以吸引對面嘅主力
佢地仍然可以發揮應有嘅功能

上面個隊好睇將千佳用到咩地步
我可能索性拉佢落黎一齊打中距離
不過咁樣前面就要有個勁d嘅先安全

下面個隊變咗鋼做軸心
那須應該可以放多d心機係指揮方面
可以期望好似嵐山隊咁有所提升
20同15中間應該加多級
王子/那須/香取/繪馬/荒船都可以上一級
千佳要拉番落黎 始終技術/經驗呢d方面仍然未夠水平
我都有考慮過那須加休斯
但變相好似近距離戰較弱 5蚊補多個小熊都係唔夠
另外點解冇得揀外岡
二宮+休斯
原來今次都係得1集
消除存在感消得太好
如果用堤唔係仲衰咩?
佢嘅射程就只係體現於面對攻擊手嘅時候
對其他射手/槍手甚至係劣勢
3個人都唔同射程
要團體作戰就必然要捨棄其中兩個本身戰術長處
單人作戰堤亦都係3人入面短板
而且未知狙係邊之前 3個都要留一邊/有人預備雙盾
所以唔會發揮到全部火力
仲要那須同堤只會被人慢慢咁削
(二宮受惠於trion量先咁硬
那須同堤要防就要雙盾/集中盾)
我會選擇揀8個$5 送分隊
睇完197中文 香取隊眼鏡似乎想做主角眼鏡既角色 但太近前線反應唔切 唔似三雲龜全場
呢岀野好睇在打排位戰即使係b級中或下位都可以好好睇~
其實呢場b級中位,那須同香取真係超班。
論b級但個人戰力勁,都係果幾個。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞