漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論(2)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
二宮:等我教下個on9仔點用千佳屈人機
4眼仔果隊係咪3個都唔識打近戰
有漢化了
勉強啲講 諏訪都算近 不過唔係攻手嗰種近
應該都係加萬眾期待嘅香取/木虎
應該會啦
佢應該成隊遠攻
二宮隊玩曬 開場狂炸
重高達+重高達mk2 係咁開map炮
二宮嗰隊攻防都差唔多係頂尖
賽制仲未正式講
二宮隊望落咁恐怖
如果賽制係類似食雞嗰類
隨時一開波就畀所有人圍
休斯應該入最廢個隊
覺得咁樣好似襯 可以平衡返
之前笹森都邀過佢
而且佢個隊夠廢
屌你二宮點撚樣玩 明星隊
我都好想知佢賽制係點
又係鬥拎分 定係鬥死得小
俾人殺左會重置/減分?
E家淨係知連續對戰36小時 
二宮隊係咪可以輪流36小時開地圖炮
完全唔記得左十二月

Round 1
1 二宮 Pick 東(狙擊手)
2 柿崎 Pick 影浦(攻擊手)
3 王子 Pick 辻(攻擊手)
4 水上 Pick 荒船(狙擊手)
5 鋼 Pick 堤大地(諏訪隊槍手)
6 古寺 Pick 奥寺(東隊攻擊手)
7 來馬 Pick 穗(荒船隊狙擊手)
8 諏訪 Pick 隱崎(生駒隊狙擊手)
9 歌川 Pick 漆間(半出場一人隊槍手)
10 北添 Pick 外岡(弓場隊狙擊手)
11 若村 Pick 半崎(荒船隊狙擊手)

Round 2
1 歌川 Pick 空閒 (攻擊手)9+1=10
2 二宮 Pick 千佳(狙擊手)1+2=3
3 王子 Pick 生駒(攻擊手)3+3=6
4 北添 Pick 菊地原(攻擊手)10+4=14
5 水上 Pick 樫尾(王子隊攻擊手)4+5=9
6 若村 Pick 日佐人(諏訪隊攻擊手)11+6=17
7 古寺 Pick 三浦(香取隊攻擊手)6+7=13
8 鋼 Pick 熊谷(攻擊手)5+8=13
9 來馬 Pick 小荒井(東隊攻擊手)7+9=16
10 諏訪 Pick 三雲(主角射手)8+10=18
11 柿崎 Pick 太一(狙擊手)2+11=13

Round 3

得翻11人
香取(世界第一)TRION量-6
木虎(萬能手)TRION量-4
帶島 (萬能手)TRION量-?
休斯(萬能手?)TRION量-18
照屋文香(柿崎隊萬能手)TRION量-7
南澤(生駒隊攻擊手)TRION量-?
弓場(槍手)TRION量-?
犬飼(槍手)TRION量-8
藏內(王子隊射手)TRION量-?
巴(柿崎隊槍手)TRION量-5
讓 (狙擊手)TRION量-6

Tier 1 最多人搶:休斯(大T量)/木虎(A級)/香取(世界第一)
Tier 2 :照屋(萬能手優勢)/帶島(萬能手優勢)/弓場(攻擊手殺手)
Tier 3 :犬飼/南澤
Tier 4 :藏內/巴/讓(職業劣勢)

比較想睇二宮全隊狙擊手
若村全隊二打六
可能第3輪係自己揀隊入
抽籤揀先
但我覺得二宮會揀繪馬多過弓楊

帶島應該跟遊真但可能作者又想再寫佢挑戰遊真

休斯如果唔入下廢隊真係冇得玩
比較有明確方向嘅得歌川隊
應該打算組隊風間b隊 打隱密機動
空閒本身就係打機動戰
過往亦有唔少偷襲得手嘅表現
漆間同狙擊手都因為要較長時間開bagworm
消耗trion而排較後順位
睇埋佢trigger setting
main -小行星(步槍)/變色龍/盾/偽裝信標
sub -蓑衣蟲/消音器/盾/流星
可以估計主要戰術係
靠信標做掩眼法/誘餌 隱身偷襲
同時繪馬唔妥二宮
繪馬:唔好再搞我條女!
同好多game一樣 牌面愈勁愈招仇恨被人圍
反而廢角無人理可以笑到最後
ko到2隻t怪物都ko唔到東個痴線佬
得佢狙人冇人ko到佢咁滯
如果休斯去王子隊都有啲睇頭
全部弧月高手
消音器
空閒之後會唔會加變色龍呢
剩係開炮打走晒掩護物,再自己用變化彈到贏
應該係注重生存
話哂都係試遠征
有趣既係set up咁複雜既漆間竟然係last 3rd picked
人氣太低了吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞