漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論(2)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
設定黎講一直都係,4個人1張圖
我唔記得邊個男人有A級以上實力,出過1次場
剩係記得痴線老地圖炮黎,1個人滅國級兵器
係咪講緊天羽 呢幾集都有佢份喎
唔太記得,剩係知人地個個一隊守點(第2季個陣)
個仆街1個人守點就夠,鏡頭剩係影住成堆垃圾屍橫遍野
咪天羽囉同迅一樣係s級仲要勁過迅
成個Border最勁 第二季三集有兩集都有佢份
嗯,bug 覺得其他國家知既話根本唔會咁傻仔派小隊打
戰術方面應該會
邊度有得睇動畫?
myself
勁開心
希望可以畀多啲人認識WT
我反而覺得佢遲早都會死佢會犧牲小我完成大我(交風刃),又會因為自己預測到未來但拯救唔到所有人內疚。分分鐘到後面佢自我犧牲都唔出奇而且寫死左迅又可以講下border啲人無左迅之後點比人屌打同埋克服,又可以屈返一兩季
屋企得部iPad
睇唔到
都有可能,同埋3雲等日有無機會跟休斯去佢國家學野?
3雲宜家見唔到潛力好似無得再發展咁
休斯應該劇情係去到某個位要隊友幫手搶反個王子黎做?
但休斯個國家之前嚟先玩大型侵襲咋喎點去過翻去學野?
仲有休斯唔係已經比人當左棄子啦咩
套漫畫未必會畫到咁長 如果好似3大漫咁長
我覺得迅死嘅機會極大
但依套遠征果時估計就會交代哂所有劇情
當遠征完應該就會差唔多完套野
佢每個月先一集遠征分分鐘夠佢畫十年
如果連識預知既人都要死
咁個故事都好撚難作落去
敵人連預知能力者都殺到其他人憑咩野唔洗死
如果你用病之類強行退場
又會俾人屌不如一開始咪撚整佢出黎
佢既存在已經係bug黎
除非之後補充返有方法令佢預知唔哂所有野之後失算
或者敵人勁到佢點計都計到係輸硬
然後再作其他人點樣打破佢個預知咁就有野玩
有幾難寫死
話佢為咗救其他人揀咗個自己會死嘅未來咪得
無記錯個能力唔係下下準
有時會以機率型式岀現兩個預測
預知你個預知

btw正因為佢cheat到外掛咁,如果佢真係要死嘅話好大機會自願犧牲
好早期個時已經有好多人覺得迅會死
都諗住迅跟埋去遠征 最後遠征個時為左救修佢地而死
點知佢又話唔會去跟遠征
睇黎迅暫時都係好安全

或者好似咒術五條悟咁
被暫時封印/監禁住
反外掛人人有責
休斯成日都話要反去個邊救國啊
就係比人當棄子,但個身份應該仲係度?
你係大佬你都唔會俾佢遠征叫佢留低守城啦
而且佢可以叫其他人去幫手
要去到真係冇人得閒先要自己落手
wt咁好睇
九成真係要靠
wt咁好睇
九成真係要靠迅呢個主角

有印象作者講過
因為佢由得角色計定自由發揮,好易出現唔理想既戰局發展
所以要靠迅既預知能力黎強行修正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞