03劇場版鋼鍊個結局高汁過09版bbq好多

265 回覆
51 Like 218 Dislike
FA 唯一唔好嘅地方係 父親大人開真理之門食哂全國國民之後
變成絕對嘅存在
唔駛兩秒就話太大能量支持唔住
嘔返哂出嚟
邊度有劇場版睇
其實就係自我救贖
愛德華⋯哥⋯哥
淨係大佐同少將發動政變既故事已經屌打03版
其實由一開始就被迫用身體換左真理之門既知識(唔洗鍊成陣),所以調返轉 用真理之門換返都合理
最主要應該係,兩兄弟一齊人體鍊成,兩度門係同一度,所以先可以咁
巴打講得好好
愛德唔係只用鍊金術換返細佬
而係放棄用鍊金術瞭解世界/真理
咁樣諗佢個代價就大好多
食哂啲人再嘔返出黎唔係因為愛德華老豆放左啲上次比佢食既靈魂落去比父親大人食左
然後個啲靈魂因為同愛德華老豆傾左尻百年計所以說服到出後反抗父親大人
最後父親大人得返係xerxes食既靈魂同比真理反啜所以唔夠抽
03個氣氛都好恐怖
比奇幻潮嚇完又到鋼練
我反而覺得09最好睇係 除左斯卡冇乜洗白
每個人造人都乎合自己性格 更加唔會後侮/怪自己唔係人類 包括妒忌安比最後都係選擇自行了斷

其實東西賢者呢個設定好正, 我係覺得唔應該放梅同熊貓落去, 呢2個角色既設定同故仔唔太夾(太卡通), 如果係同姚差唔多年紀主修鍊丹術既繼承人應該會好D
睇返03個結局(計埋電影版)
雲妮或成最大輸家
兩兄弟都離開曬佢

09嗰個就開心d
呢個真,兩邊各有特色
我覺得還可以 咁先體現到老竇幾十年時間冇白費
成場大戰MVP 係老竇同斯卡大佬
夏卜係受傷 所以係醫
上校係俾真理拎走左 所以要用靈魂換
兩套最大分野就係收尾
FA好好多
03無得同雲尼一齊
嘔返哂出黎係因為賀恩漢個日影鍊成陣發動左wor
所以你咪唔明囉 雖然我唔知點解會有人唔明 其實成套野已經講得好直白 FA由頭到尾故事就係想打破“等價交換係唯一真理論”“鍊金術可以解決一切問題論” 個結局係完全呼應到主角旅程上學到嘅一切
建議你唔熟書就認真重溫一次先 成個03嘅主題只係識圍繞個人私慾(咁就真係刻劃得幾好嘅) 仲要成個故事end得勁突然 唔講都唔知原來結局左大boss死埋
03最深刻嘅得一幕 第一集 一開始就畫佢哋鍊成阿媽 第一次睇先十歲人震撼到深刻到呢
冇人講就等我講啦

世界大戰抹黑宇宙了
睇標題都知要負皮咗先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞