03劇場版鋼鍊個結局高汁過09版bbq好多

265 回覆
51 Like 218 Dislike
仲換乜Q
擺左係個邊咁多年應該壞撚哂
換完返黎可能病撚死埋
自己一直都好鐘意03
自從FA出左之後成日俾人貶低到一文不值咁
因為變左人型賢者之石
記得初初個boss見到愛德華兄弟個時都有講過
話好驚訝點解佢可以生到仔
成個故事係佢因為做錯事犧牲左手腳,換到細佬個靈魂同埋因為佢開過真理門而得到唔洗公式(鍊成陣)既鍊金術,後來佢既經曆完善左佢對真理既理解,最後佢將佢佢理解既鍊金術同埋"世界既真理" 同燒瓶人換返佢細佬既身體,所以先有呢50集既鋪排。
有解釋:
雖然老豆係人型腎石,但本質都係賀因漢呢個「人」
第20卷艾爾同老豆重逢個陣艾爾有問
淨係雲尼攬住愛德華呢幕已經贏晒
03都有喎,嗰時仲誇張,黃金時段都有每集預告,搵埋Eason唱主題曲
其實理論上每一個人都係人型賢者之石,只不過得一個靈魂嘅能量,愛德係北方被紅蓮炸傷左,鐵枝貫穿左身體,當時愛德就用過自己靈魂嘅能量去修補自己身體
仲記得 03 係接住奇幻潮播
03版要雲妮守生寡
我成日都好奇佢咁用一用會短命咗幾多
真正命都短幾年
打錯03 先岩
09改得好好
應該純粹係師父放唔低鍊金術
或未有終極覺悟
師傅換完就無門出返去
佢兩兄弟一齊鍊成先可以用細佬度門出去
03版用左佢兩兄弟嘅努力同時間都作為一種代價去換艾爾返黎, 呢點我覺得幾好, 但fa就雲尼一句說話就打破左成個故事等價交換原則
03串返去"現實", 解釋鍊金術都係消耗現實世界戰鬥嘅人命
呢點都有趣
有冇人搵到tvb03?想重睇
橫店愛德華最大願望係換返細佬肉身,鍊金術對佢黎講無咁重要,一開始換咪得,去到最尾先換就擺明係bug,同海賊王紅髮第一集識霸氣但比海王類咬斷手一樣咁bug
我覺得好利害,舊版係少見的同原作有出入但又 keep 到水準的版本
你同d話早知sars買淘大就發達嘅人一樣
你睇完結局講主角唔識唔知係bug
用賢者之石 醫 同 換係唔同嘅嘢黎
愛德老豆唔係‘醫’過愛德師傅個咩 ?
佢果陣唔係話比左真理帶走嘅嘢係就算有賢者之石都整唔返出黎

所以有少少懷疑 上校係醫返隻眼 定 用石去交換
Btw 跛腳果個先係用石頭醫
上校盲咗應該係醫唔到先啱
個陣佢連門係咩都未理解到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞