03劇場版鋼鍊個結局高汁過09版bbq好多

265 回覆
51 Like 218 Dislike
我覺得係換
我發覺有d人連03定09係原作都唔知....
09係跟漫畫版,同漫畫版同步完結,先至係原作
相反03去到後期係原創劇情

Btw2套都好鐘意,但始終鐘意09版既bbq多d,簡單得黎又有意思
我都係
03年版係俾大人睇,比較貼近現實價值觀
09年大團圓結局版俾小朋友睇
03第一集愛德老母一開波幾恐怖
netflex有
同埋梅本身同姚隣個邊起新國入面係敵對關係,但係當起亞美利斯特利斯遇到更強大既敵人,都可以放底成見,一致對外都好正鋼練有唔少敵對角色洗白一齊打鳩人造人依點都令到fa好好睇
我淨係記得03愛德華扔低左雲尼bb
有 掘隧道果隻 純粹湊人數夠7個
睇左03先都覺得好睇 但老豆條線太廢
之後再睇FA真係完勝
FA淨係老豆線+國土煉成陣已經屈哂機
同埋每個人造人都立體好多
艾爾嘅肉身係可以用賢者之石換返,兩兄弟一開始踏上歸途就係想搵煉成賢者之石嘅方法

當佢哋知道煉成賢者之石要人命嘅時候,先放棄咗
冇佢掘地道邊會有國家陣成陣
但係最後阿姆士唐姊弟大戰Sloth好好睇
傻左
你望下最後艾爾鍊返愛德成手返黎個陣咪又係冇穿冇爛
fa艾爾用賢者之石金布利同影子個part
愛德華隻手明顯瘦弱好多
係門既另一邊時間都會照樣過
啲指甲長哂
咁係因為愛德要同時負責輸出兩人份嘅營養但佢自己又只係食一份
師傅剩係需要理自己個份,會撚有事
03版加埋劇場補完好淒美
又黎世界大戰post
利申兩個都鍾意,03係童年經典,09係熱血Jump式結局
原創有樣野好過班原著好多
就係人造人係人體鍊成既失敗產物

比起父親創造出黎好好多
鍊金術喺鋼鍊世界入面係極重要嘅一個技術
兩兄弟用咗成世人研究鍊金術
亦都係佢哋兩人一生最大成就
全世界圍繞住鍊金術

你就講到鍊金術對佢哋可有可無咁
喺故事入面鍊金術對佢哋嚟講應該係繼家人朋友之後最重要嘅嘢
等價交換係交換對嗰個人覺得重要嘅嘢
所以每個人對每樣嘢嘅價值唔同交換嘅嘢都會唔同
你叫個唔識鍊金術嘅普通人用真理之門去換
可能只可以換到張紙咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞