韓國電影集中討論區 (11)

1001 回覆
22 Like 1 Dislike

我要復仇呢段剪影正到
睇埋 真係幾好睇
其實親切的金子都震撼 不過同前面兩套比 好難唔比下去
但係Old Boy 真係我韓國戲all time favourites 之一
睇到播錄音嗰度呆撚左
真係抵朴導咁紅
Old boy+forgotten
超燒腦韓片
我要復仇頭一粒鐘悶到仆街
Forgotten 其實題材真係好好 不過覺得尾段哂囇成個鋪排
我個人覺得 金子≧原罪>復仇
原罪犯係最尾機 由劇情 配樂 演技 到 意象 運鏡 深度都最撚屈 我覺得真係冇乜電影超越到
但係更加鐘意金子雖然佢各方面都比唔上原罪犯 但係就係鐘意佢多啲
因為我好鐘意前半段嗰段古典樂蒙太奇我覺得古典樂加樸導的剪接喺視聽方面係一種極致享受而且李英愛真係好靚所以更加鐘意金子
復仇成部劇太悲太壓抑 睇到好辛苦 唔會想翻睇
唔係吖
起碼冇暴走
睇左娑婆訶 個故事睇到

其實整體真係唔差 不過覺得其實有潛質可以做得好好多
終於有知音講呢套其實條橋好正,弊在太快開估agger後段係有啲無以為繼,但整體都算呢幾年比較出色嘅懸疑片
演員自帶劇透效果btw睇返導演第一套黑祭司就知道呢套係各方面都進步咗好多
我覺得呢套個氛園其實做得唔錯 佢係似哭聲嘅方向 不過正正因為咁樣 所以自然會比較兩套 相比之下 哭聲真係贏幾條街

Btw 李政宰好似近年冇乜拍電影 淨係睇輔佐官搞到唔夠喉
改編自NAVER同名人氣網漫的動畫電影《奇奇怪怪:整容液》將於8月上映並公開了預告海報。

《奇奇怪怪:整容液》改編自吳城垈作家的同名網絡漫畫。 故事講述藝智知道了塗上就變成完美美人的奇跡的整容液,重生成為美人後經歷的故事。

製作6年的《奇奇怪怪:整容液》被邀請參加被稱為「動畫界康城電影節」的第44屆法國昂西國際動畫電影節長篇競賽單元。 還獲邀參加第24屆加拿大幻想國際電影節以及今年7月9日開幕的第24屆富川國際奇幻電影節等。

早前《奇奇怪怪:整容液》公開了整容水使用方法版預告片,短短4天內就獲得了94萬點擊率和3萬多個爆發性的回帖,引起了相當的關注。
好細個嗰陣睇親切的金子 金子幫監犯姊妹奶西一幕睇到有陰影
原來forgotten係記憶之夜
你講到咁,好有性趣
羅文姬、李熙俊主演人性喜劇電影《哦!文姬》發佈首版海報並定檔8月末上映。
「女兒的肇事逃逸事件,母親是目擊者,我是調查官」 該片講述肇事逃逸事件唯一的目擊者母親和不顧一切的魯莽兒子為了抓住犯人而展開的左衝右撞農村搜查故事。 ​​​

https://youtu.be/MFH7gNj_blU
李政宰導演出道作品《追捕》(Hunt)是時代片的同時也是諜戰動作題材,製作規模超過了100億,是目前為止演員的導演出道之作中最大規模的作品。

此前河正宇、金倫奭、鄭進永等演員的導演出道作品共同點就是沒有大規模製作費。一位投·資發行公司人士表示:他們作為導演都是新人,對於他們的影片執導能力不得不去半信半疑。同時以演員所攜帶的感性為基礎,他們普遍更為集中於故事情節。

《追捕》講述安企部(現國情院)的精英要員樸坪浩與金正道追捕派往南方的間·諜時與巨大真實相碰撞的諜戰動作電影。李政宰飾演海外組要員,主人公樸坪浩一角。

明年開機,男子漢製作,Megabox Plus M發行。
李政宰都做埋導演
恭喜延相昊執導,姜棟元、李貞賢主演動作電影《釜山行2:半島》上映第11天,累積觀影人次達265萬,成功突破250萬的損益點。
成為繼《HITMAN》《正直的候選人》之後今年第三部突破損益點的韓國電影,同時也是疫情後首部過損的韓國電影,為停滯的韓國電影界注入活力。
《半島》通過海外版權、MG、VOD等收益,損益點由524萬降至250萬。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞