韓國電影集中討論區 (11)

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
我睇嗰陣有諗過 如果我係主角,身邊人人害我/無人信任我,應該點樣自救
唔撚係掛
但你講得通 我要重新諗吓結尾
btw惡迴家呢個名真係九唔搭八,又唔惡又唔迴都唔知譯乜鳩
係 我都留意到呢度 所以話你講得通
其實個真相一開場就講咗
李善均有望攜手孫藝珍出演荷里活電影《Cross》,目前正在討論中。

李善均接到的角色是霸氣十足的國境邊防隊長Gideon一角,如果他確定出演就是通過《寄生蟲》在荷里活臉熟後正式開始美國活動。他將在下半年拍攝電影《殺戮羅曼史》,電影《Cross》討論之後再決定是否拍攝。

該片以假想的多種族未來分斷國為背景,窮國和富國之間的人們的故事。導演安德魯尼科爾曾執導《千鈞一髮》《戰爭之王》《時間規劃局》《善意殺戮》《匿名者》,曾擔任編劇《楚門的世界》《雙子殺手》。

孫藝珍在片中飾演在國境附近生活的窮人貝拉一角,是丈夫試圖逃脫然後獨自拼死拼活地撫養兒子的堅韌女性。孫藝珍的對手演員是通過《阿凡達》在韓國很有名氣的薩姆沃辛頓,他飾演富國之人。

據悉,安德魯尼科爾導演去年來到了韓國唯一的分斷國「韓國」尋找靈感。因此也在韓國建了攝影棚拍攝電影,並且想與韓國演員一同合作。在此過程中向韓國最棒的女演員孫藝珍和通過《寄生蟲》名聲遠揚好萊塢的李善均發出邀請。

因此孫藝珍出演好萊塢電影會讓她的作品目錄更為華麗,孫藝珍此前不僅拍攝了韓國作品,還參加了中國等多樣的項目,積攢了演技經驗。

《Cross》以明年3月在韓國拍攝為目標,安德魯尼科爾導演考慮到在韓國拍攝與新冠肺炎疫情無關,是因為他對北美新冠肺炎疫情嚴重的反面韓國正在正常拍攝電影的這一點給予高度評價。

究竟《Cross》明年是否能夠來到韓國進行拍攝,韓國式防疫能夠成功介紹給荷里活,這樣那樣的關心不斷。
睇左惡回家 智孝啲演技真係估唔到咁好依前一直覺得佢啲戲麻麻
佢套戲入面好憔悴 諗緊係妝定本人氣色唔好 因為我覺得個角色表面上應該要好完美 個係個黑眼圈勁大 憔悴嗰個應該係金武烈
不過套戲仲誇張過上流寄生族管家話換人就換人

整體氣氛幾好 係啲細節好馬虎 同理 整體算唔錯

詭妹真係好過惡回家好多 國語音譯食字詭魅 屌打香港個劇透譯名
咁耐以嚟攻美成功好似得李秉憲同裴斗娜 希望孫藝珍加油啦
韓國呢幾年好多邪教片呢套切入點算幾新穎,似變奏版嘅get out其實可以拍得好好,而家個劇本好粗疏,故事又講得麻麻,不過處女作都過得去嘅
詭妹個譯名真係好正
直接出碟
肯出碟算係咁
btw巴福斯都執柒咗,又少一間公司發行韓片
Rip 仲未睇無名勲章

另一個角度
最左係癲佬?
應該係啦
原來原版張海報都真係有佢
睇咗《燦實也多福》,幾過癮嘅一套女性電影,講一個40碎中女導演點樣面對人生嘅不如意,有啲洪常秀嘅味道(諧趣版)入面有唔少對行內人嘅自嘲有一場女主同人傾電影,點知一個鍾意小津,一個鍾意nolan,笑撚死唔少呢啲影迷梗,仲有一個特別角色亂入好撚好笑女主就係憑呢套戲拎咗百想最佳新人
風格似係因為個導演以前係洪常秀producer 所以女主老豆話佢以前啲戲好悶 其實係串緊洪常秀
屌想睇
係喔,唔記得呢套係半自傳電影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞