韓國電影集中討論區 (11)

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
應該高過白頭山

魔鬼對決呢個名真係好難聽得台仔先譯得出
咩類型?諜戰片?
由《和聲》導演康大奎執導,成東鎰、河智苑、金熙元主演電影《擔保》預告片已送審,即將上映。

該片由JK FILM製作,CJ發行,講述1993年仁川,看起來是個黑幫內心卻很溫暖的高利貸業主「鬥錫」以擔保之名抓來一個難辦的小女孩「松兒」,她的母親因非法滯留被驅逐出境後鬥錫突然間成為松兒的保護者,並因其領悟家人意義的故事。

與此同時,黃晸玟主演電影《人質》等級重審結果出爐,依舊是19禁,但時長比起之前少了20余秒。
孔劉特別出演Netflix原創系列《魷魚遊戲》,與《熔爐》導演黃東赫再續前緣,已於上周拍攝。

《魷魚遊戲》講述人生的失敗者們參與到可獲得100億獎金的可疑模擬生存遊戲時發生的故事,李政宰、樸海秀、魏河俊等演員出演。 ​​​

Yes 諜戰片唔係冇 不過北寒諜影真係近乎完美
好想睇一套接近到嗰個質素
其實唔一定要諜戰 逢係劇情片都可以
由林善愛導演執導,芮秀貞、紀柱峰、金俊京、金仲基主演的獨立電影《老婦人》(韓語直譯名為《69歲》)公開了首版海報,並定檔8月26日上映。

電影講述69歲孝靜(芮秀貞飾)住院,在此過程中被男性助理護士強暴。她把此事如實地和自己一起住的東仁說了,並報了案。但是助理護士卻表示這是與孝靜協議下發生的性關係,令孝靜與東仁都倍感衝擊的故事。
竟然拍強姦阿婆劇情幾吸引

推薦天馬行空諜戰片鐵雨,生死諜變就夠經典,不過我麻麻,JSA你應該都睇過(唔係好算諜戰)
鐵雨睇過 都拍得幾好 (不過離地左少少)
反而尾兩套冇點睇過
JSA 睇左一半之後唔記得回事

有無人已經睇左呢套消失的時間 Me and Me?岩岩睇完 完全唔知做緊乜 個結局又完全唔明有無人可以解釋下 或者有影評可以睇下?
影帝巴打
我終於睇曬復仇三部曲
以為tvN Signal
恭喜,你最鍾意邊套?
論最痴線程度非《我要復仇》莫屬
但我覺得《原罪犯》最緊湊
但學習價值同細緻程度就係《親切的金子》最高
好想跟朴贊郁學嘢
好彩唔係叫神鬼對決
邊個係神邊個係鬼
台灣好興咩都神鬼xx
識貨
jsa真係要睇埋佢好撚正
不了,呢套劣皮如潮
我係咁排:原罪犯>我要復仇>親切的金子
原罪犯第一次睇真係震撼到仆街佢唔同其他懸疑片,即使知道條橋都好值得不斷翻睇,配樂攝影劇本演員全部都好出色我要復仇個劇本又係好堅冇原罪犯嘅懸疑感,但係成個劇本鋪排好精彩親切的金子相對呢兩套失色唔少,冇乜太大感覺
神鬼係迪卡比奧專屬呢套冇佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞