AirPods Pro 討論區 (12)幾時先有新Firmware

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
第時出AirPower就會同你講叉唔到Apple Watch
叫佢溫下啲support文先啦
「你的 AirPods 會出現在『尋找』app 中,但不會出現在 Apple ID 裝置清單中。」
https://support.apple.com/zh-hk/HT205064
我郁親就有
如果拎去整係咪要拎齊盒同單?定就咁拎去就得?
你岩
所以唔會自動up?
Yes
新firmware降噪戴到耳痛 之前舒服啲
無乜分別
唔講都唔知update咗新firmware,又係一d分別都無,nc仍然廢
佢可能係叫你喺藍芽到忘記裝置再re connect
2D15同之前無分別
想問係咪Airpod charge住電連bluetooth要開個case 先update到?

搞左勁耐都未update到
升咗,感覺到降噪係勁咗啲,有返小小耳壓
NC改善咗不過都唔夠最初發售版勁

啱啱喺露天地方戴住口罩dictation WhatsApp 回覆(廣東話啦梗係),全部啱晒
已經耐到唔記得耳鳴嘅感覺
個nc係好左,平時放工會經過一條好多車行過既路而家基本上都隔到90%(之前係50%),但都係去唔返一出個level
左右都有試過,換左兩次
上網約時間就咁拎airports 入去就得
話anc好左個啲
有幾多係用緊588,定全部都係2C54
2D15啦 重2c54
[但都係去唔返一出個level]
所有版本我都有用過
啱啱尋晚由2C54上咗2D15
可以睇返之前我個comment

不過音响質素本身就好難量化表達,我都係想比個用後感覺大家參考一下
588好啲定2D15好啲?
AirPods本身唔會出現喺Apple ID device list
唔關忘唔忘記裝置事
AirPods Pro 出現雜音問題 Apple 官方教學解決方法

自從 AirPods Pro 韌體版本 2B588 在去年 11 月推出後,有用戶陸續投訴他們的無線耳機出現雜聲,還有降噪功能減弱的情況。Apple 最近更新了官網,新增了兩份支援文件,希望協助受影響用戶解決問題

遇到降噪功能問題的用戶,Apple 建議用戶將 AirPods Pro 透過連接 iPhone、iPad、iPod touch 或 Mac 電腦,將韌體版本更新為最新的 2D15 版本。之後同時戴上一對 AirPods Pro,確認主動降噪功能已經啟動。假如降噪功能仍然不似預期,Apple 建議用戶將頂部的網格清潔乾淨,因為碎屑或耳垢積聚在該處,會導致低音損失或雜嘈增加

至於出現雜音或靜電聲音,Apple 建議用戶先為 AirPods Pro 升級至最新韌體版本,然後確保耳機與裝置之間的無線連接沒有受到干擾或阻礙。Apple 亦建議用戶嘗試以另一軟件收聽音樂,看看問題是否只在個別程式中出現。假如上述的建議都無法解決問題,用戶可以與 Apple 售後服務人員聯繫尋求支援

https://unwire.hk/2020/05/07/airpods-pro-noise-cancellation-troubleshooting/mobile-music/headphones/amp/
我係588 升上去都覺得好咗小小
唔係話啲噪音由100%->0%果種好咗
而係覺得佢可以消除到嘅嘈音類型好似多咗
另外啲聲場好似闊咗少少
2D15
值得推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞