AirPods Pro 討論區 (12)幾時先有新Firmware

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
AirPods Pro 有新 firmware 了~
Version 2D15
AirPods Pro 有新 firmware 了~
Version 2D15
Update緊
浪咗個airpod 喺度等
留名等報告
我仲係得2B588
都係聽日先update到
點都要燒下電到90%電留下先識自動更新
https://www.macrumors.com/2020/05/05/apple-updates-airpods-pro-firmware-to-version-2d15/

There is no word on what's new in the refreshed firmware at this time, though there have been some complaints from ‌AirPods Pro‌ users about Active Noise Cancellation issues with the prior firmware
睇到鬼佬Reviews 2D15更新個ANC都係冇分別

啱啱再開嚟睇原來更新咗
有冇咩分別?
依家好難試到分別,點都要坐巴士/地鐵先分別到

音質同2C54一樣,低頻都係推唔起(Powerbeats Pro低頻勁好多)

BTW 就算係廁所開住抽氣扇都試唔到啲咩
點樣可以迫佢更新?
我覺得同 2C54 差唔多
No battery 之後差電一定會 update
其實真係冇乜分別,主要都係bug fix
始終返唔到去2B584或再對上版本個種ANC
一開ANC好撚Wing果隻
其實呢, 你哋覺得第一個 firmware 個 ANC 勁啲, 我反而覺得係因為第一個 firmware 個自動平衡耳壓有 bug, 個自動平衡耳壓開得好細 or 根本冇開到, 所以耳內耳壓好大, 就會令你覺得隻耳好萌, ANC +耳萌就會令你覺得個 ANC 好勁

之後啲 firmware fix 咗呢個 bug日, 耳壓正常返唔萌, 所以令你覺得 ANC 雞咗好多

亦解釋咗點解有人用電子耳試 ANC 得出嚟嘅結果係咁多個 firmware 其實係一樣
其實呢, 你哋覺得第一個 firmware 個 ANC 勁啲, 我反而覺得係因為第一個 firmware 個自動平衡耳壓有 bug, 個自動平衡耳壓開得好細 or 根本冇開到, 所以耳內耳壓好大, 就會令你覺得隻耳好萌, ANC +耳萌就會令你覺得個 ANC 好勁

之後啲 firmware fix 咗呢個 bug日, 耳壓正常返唔萌, 所以令你覺得 ANC 雞咗好多

亦解釋咗點解有人用電子耳試 ANC 得出嚟嘅結果係咁多個 firmware 其實係一樣
問題係開咗ANC等於冇開,一定係2B588開始做過手腳
外國Reviews都係咁話,睇完呢張圖你就明我講咩
呢幅圖我之前睇過, 但都排除唔到我講嗰個原因

因為有人用電子耳試 ANC 得出嚟嘅結果係咁多個 firmware 其實係一樣
呢幅圖我之前睇過, 但都排除唔到我講嗰個原因

因為有人用電子耳試 ANC 得出嚟嘅結果係咁多個 firmware 其實係一樣
2d15/ 2c54 無咩分別
仲係2b588, 唔敢上住, 睇下有無伏先, 最怕沒有最差, 只有更差
唔知點解係 General -> About 搵唔到隻AirPods pro?
對airpods已放左入叉電盒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞