<木曜四超玩> 台灣網上節目真係好高汁 [5]

1001 回覆
60 Like 7 Dislike
留言個心心收起咗

估唔到最後變咗一間普通cafe,
0%木曜元素
擺明因為eric係大股東先唔去到盡插個eason
好多台灣人仲狂鬧百祥話鄧個eason慘
痴線 睇到好嬲 講真個eason唔係木曜識佢老鼠咩

依家就真係變咗咁

睇完後面再睇返前面,就發覺唔怪得佢地講個陣,個eason哥唔點出聲
仲要一日憲兵就到先嚟搞壇咁嘅嘢希望唔會影響到
就係睇完 先更加覺得Eason係大仆街

木曜開cafe同其他名人效應唔同,佢係專業咁去行銷,可持續咁去update有咩週邊 有咩合作 而唔係
我開撚咗cafe呀,嚟幫襯啦老襯!
咁樣。

俊傑自己都有講,其實佢哋仲傾咗好多廠商嘅合作,如果你哋就咁當佢係名人效應下嘅一間cafe係好白痴嘅諗法。

最後,好話唔好聽Eason點會做到落去?你真係覺得fd向嘅嘢會冇人受落?蛋黃哥 忌廉嘅聯名店全部都係商機嚟,邊個係莊邊個係閒都分唔清
首先撇除商業人氣唔講先 呢啲快上快落
但eric佔大份個個話唔到事係商業上就一定講唔過
除非係簽左合約eric係只出資 唔係有好多野拆唔掂
我都覺
成個project由day1開始就係用木曜ip開coffee shop,eason哥冇可能唔知,點知佢入股之後拎走哂木曜嘅元素,當自己鋪頭咁搞
就算Eric決定終止計劃,俾佢無成本落車,佢都唔肯,就係想砸死Eric舊錢幫自己開鋪

Eric太佛心,佢應該堅持終止個project
宜家變相eric無啦啦出錢俾eason哥開佢自己嘅鋪頭
會去嘅粉絲數目大減,d錢繼續燒,回唔回到本都唔知
大概講咗啲乜
搵唔到,冇左?
定月曜自己有個深度?
要用youtube noti個community 先㩒到入去
其實都無咩好講
百祥就為左個節目 用粉絲角度出發
Eason就係落地做前線果個

兩個一定有衝突架啦 而家呢個結果都好合理
如果eason純粹係顧問 無出錢唔會幫手營運既話 就可能跟百祥果套 但人地要落手落腳做 點會同你癲

即係成件事就係冷氣房既高層有宏大意願 但就罔顧實際營運既情況咁囉

但而家咁樣就好似比人食左間鋪咁 間鋪又普通 好似餐廳咁 又無木曜光環 睇黎eric蝕錢生意又多筆

Btw 月曜之前有大魚同鳥屎既餐車都好睇 好似都賺到下錢 呢種小本經營會適合d
如果eason純粹係顧問 無出錢唔會幫手營運既話 就可能跟百祥果套 但人地要落手落腳做 點會同你癲

即係成件事就係冷氣房既高層有宏大意願 但就罔顧實際營運既情況咁囉

百祥有講過 Eason喺到只係確保佢嘅supply係穩定 可以一齊降低成本,營運方面,你邊位呀?全台灣得你一個識經營?仲要未計百祥本身有打算拍幾個企圖係請人,同三兄妹做學長蛤阿公。

莊閒都唔識分 Eason同木曜比係蟻同象比
搵到了,感謝
事實上就係無人肯出錢又出力去幫木曜搞
如果唔係百祥都唔洗吞聲忍氣啦
唔係呑聲引氣
1. 台灣大量19酸民 隨時變關公災難,仲要祘計有班天真嬌信Eason
2. 簽晒約,唔可以話走就走 撤資都唔得,因為Eason講撚到明佢冇錢 所以Eric走唔到
3. 請人上一上人力資源大撚把啦 木曜只有一個 Eason有無限個 對木曜有興趣嘅人一定會去做
已經拍左五集 個成本已經係度
ERIC 係凡事求個圓,同埋好心地,照佢計佢投5成大股東,要做咩就做咩,個位eason哥唔鐘意都係可以退股,但佢又唔肯讓步 最後變相ERIC讓。ERIC真係太過好人,比人食住
而家成件事令到成輯野好現實化
唔係深度會員
ERIC都唔知話佢ON9定好人得濟
係商業決定上 如果係咁應該直接終止成個計劃
不過咁都好
條撚樣幫自己做左一個負面宣傳
等仆街啦
歡迎支持下
一個月先$25
其實討拍係點解
好似係搏同情咁解
幫人創業一定穩陣同賺多過自己開

情況咪即係Brian,教人炒股一定好過自己炒咁

幫襯嗰班真係on撚99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞