<木曜四超玩> 台灣網上節目真係好高汁 [5]

1001 回覆
60 Like 7 Dislike
eason明顯對木曜依個ip捱唔捱到三年好大疑惑
的確 youtube起又快 跌又快
有eric咁好嘅老板真係好正
又肯接受員工嘅idea又肯親自落場親力親為
下禮拜一日憲兵先黎搞壇咁大既 佢地應該要早啲開live解釋清楚,唔係到時咁樣會有啲喧賓奪主既感覺
好彩既係用月曜個channel upload,暫時都唔算係好多view
畀人昆?
其實有咩好鬧 搞唔成都無計㗎,好過格硬嚟蝕錢再做壞個名。
Eason哥同百祥喺觀眾留言下面都有啲冷嘲熱諷
百祥ig直播, 似有野想講
百祥開live講緊
我覺得係百祥同Eason對間cafe應該有嘅嘅“木曜程度”有分歧

百祥一開始應該係想開間“木曜度80%”嘅
設計上同木曜IP現有風格,方向重疊度高
同啲主持人又有明顯關系之類

Eason就似係想要間“木曜度20%”嘅
本身係間獨立營運到嘅cafe,然後同木曜有少少連動
賣少少周邊,間唔中有木曜人去下咁
用百祥嘅講法就係好似“聯名”咁

然後百祥可能覺得木曜元素少到咁,不如索性0%,當同木曜無關就算

Eason個著眼點係間cafe本身,可能會覺得放少少木曜元素,對間cafe嘅營運有幫助(宣傳之類)

不過百祥要顧住成個IP,唔想開間掛著木曜名,但係同木曜關聯又少,風格又唔同嘅cafe
百祥話當初係Eason提出合夥(唔係Eric唔夠錢),佢個陣已經覺得奇怪同埋估到會有咁既一日,佢有提出終止企劃,但係個陣Eric覺得有可能搵到個平衡點所以先繼續做
同埋日本外景會今年內播
Eric股份佔大部分,然後eason又話冇錢獨自run落去,所以eric為咗唔好胎死腹中就唯有繼續(?)
Eason真係老江湖, 唔要幫人打工要入股做埋老闆之一
但其實eric好慘最大份但要咁讓步
睇得出百祥好嬲
Eric 太好人
但係鬧翻對雙方都唔好, 所以在生意立場都冇辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞