<木曜四超玩> 台灣網上節目真係好高汁 [5]

1001 回覆
60 Like 7 Dislike
佢敢咩
要睇KID有無期
佢太忙啦
仲有以前GTA RP單野已經畀人感覺無擔當架啦
佢好彩仲有3個表哥加j0 sandy的好朋友
唔係以佢性格真係難混入呢個圈
台灣藝人心照喇
藍色binkini條女邊個黎
cls對波大過塊面
但俾6tan佢地串佢抽水幾好笑嘅
藍色白癡
笑到不行
佢地3個扮到大魚成個弱智咁
我整理下大魚呢一兩年既爭議事件,歡迎補充
節目上相關:豬皮事件、R6大盾事件、飲料俾分事件
豬皮事件:六嘆帶左包豬皮上節目食,大魚不斷問包野咩來,六嘆不斷答係豬皮,不斷問不斷答。當中冇任何溝通失誤,只係單純大魚唔聽人講野。
R6大盾事件:談及R6,大魚表示埋怨。大魚作為R6新手,問六嘆佢地可唔可以一齊玩,但大魚表示新手會亂玩,六嘆表示OK。然後大魚揀左個大盾職業,但呢個職其實唔啱新手玩,六嘆當時勸佢玩其他職,大魚就不爽了。最後係節目發表出「我就啥雞八亂玩,為甚麼要管我」之類的言論
飲料俾分事件:節目買街飲俾分環節,製作人一而再再而三咁表示,分數唔好有小數。但大魚依然無視,照樣俾小數,最後製作人頂唔順由得佢。六嘆鳥屎講到小數時,大魚完全唔覺得有問題,表示製作人都話左OK啦

其實大魚到今日咁既「田地」,唔係一朝一夕造成。回顧返豬皮事件,原來已經2018年,當時其實仲有大多數人覺得(睇YOUTUBE評論區),大魚好好笑,傻傻地咁,至少感觀依然正面。但當類似事件一而再,再而三咁發生,就會令人覺得煩厭,究竟呢條友係唔係唔識聽人講野

實況上相關:GTA RP、女性酒後被性侵言論
GTA RP 自由新鎮第一季中途退出(2019年6,7月):首先呢個RP係由六嘆領導,極度認真,每日演3小時,完左仲要開會開幾粒鐘傾劇情安排既一個大型實況合作企劃。然後大魚自己塑造左個角色(果個藍色白痴既由來),大人身體但小童心智,成因係咩?唔知,因為佢演左幾日就放棄左。重要係當時劇情上其實已有其他實況主有安排到同佢點演落去,當中有啲甚至係以「幫藍色白痴完場」既目的來安排。
GTA RP 藍色學園中途缺席(2019年12月):呢次係接著自由新鎮第二季(認真程度等同第一季,但大魚冇參演),一個較為輕鬆時間只有7日既企劃。然後,大魚中途缺席左2-3日,原因好似係咩人生迷惘之類。呢個企劃真係相對輕鬆好多,甚至乎大魚個角色係俾佢本色演出,只係做返個痴痴呆呆既學生。
(順帶一提,鳥屎搞自由新鎮1.5舞台劇,就係接近自由新鎮第一季既內容。然後大魚夠膽係節目問鳥屎點解唔邀請佢去演,睇得出大魚真係唔知道自己衰咩舞台劇仲辛苦過RP實況。RP一個月你都放棄得,舞台劇排練成半年,邊會敢邀你)

女性酒後俾性侵言論(2020年5月):大魚表示女性飲得酒醉左俾人性侵,其實代表條女本身自己都想搞野。呢個亦都係近期最大爭議既事件。當然當下佢講出來係唔覺得有問題,仲不斷強調。最後愈來愈多人討論件事,佢就出來道歉。
樓上分析得咁詳細
簡單來講就係會無啦啦跳掣
連花瓶呢個角色都做唔好

泱泱上咗去兩次,就算佢唔係打開機同熟3C嘢
起碼正正常常
阿部都上去 大魚個位都幾大鑊
而家三大男配隨機女嘉賓咁其實都唔錯
男主key配女睇下有冇火花,睇下貝莉同小葵,笑死
泱泱依加個個星期都開動森實況
隨時鋪路俾佢頂大魚個位

睇返上面個整理
其實唔係好明點解大魚埋到佢地堆(06小隊)重要好熟果隻
J0 Sandy 6tan 幾個都係表面瘋癲 實際做事認真又有原則既人
大魚完全同佢地唔夾
一星期4次 笑到
你只係同我地講四次,其實係求六次
有冇咁大食
後面重要笑佢你係咪對月老講大話
4次! (另一隻手比2, total 6次)
梅姨老江湖來
有次佢直播話想有人陪佢傾計開解佢,但係又唔想真正拍施
跟住個個都回佢渣女/台女
根本淨係想約炮友
當湊女囉
原來佢同烏屎都係廿八歲
但烏屎成熟勁多
阿部繼續上宅知道
睇緊live
其實一早變左節目特色,無乜實際作用
突然開始唔再打又怪怪地咁

都係等緊個機會開始唔再打格仔
連木曜都有健康步道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞