[retaker]2020圍爐區 I WILL BECOME ANOTHER PERSON! (3)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
各有各原因好難估
自問接受唔到,搵幾多都唔會讀/做nursing
都係咁話
唔係講笑,之前我讀依家呢科讀到好頹嘅時候真係有諗過trans去讀引擎
做乜咁睇唔開,我見到啲dydx都唔想計,有唔少人根本成三十分入去屈機,到grad到唔使指意top,唔係話無出頭天,但係真係要捱到幾時

有時都好感觸
點解香港嘅行業越嚟越單一
埋沒咗幾多人嘅興趣、才華
其實係生於亂世 每個人都想equip好自己
先有專科行頭既phenomena
btw 你physics考成點
話說 仲開唔開(4)好呢個post就黎爆
但考完到放榜呢兩個月大家應該唔會點上水
就算放榜出面大把post傾,大家都可以放低自己個分等人地幫手睇下,記得有個atuhk有人report返自己exactly dse個分,以poly計你知佢x10 x7但係admission score又唔show electives 係乜根本計唔到分
Mbbs penalty 打9折,有冇人知係咪fixed的,定係有機會唔pen咁多
你預40分入到啦應該係fixed pen
但如果啲科係你第一次sit就5** 咁就唔會有pen

你開始溫m2未?
諗住休埋今日 聽日開始睇返啲technique野
不過講真無乜心機讀 對左卷 前面兩科應該都考得ok
心態上係入去睇下份卷就算 目標係唔好低grade過上年(雖然都唔易)
差一分一定要考返
要戰勝我至少4
悶,係咁重溫notes 同重做dsePP,做到熟左
放下假
搵啲其他野做下
做dse做到識背唔會搵到自己弱點係邊
靜曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞