[retaker]2020圍爐區 I WILL BECOME ANOTHER PERSON! (3)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
prove dse要滿分捉得好嚴 應該會跌一分大機
反而我覺得你上面都係識用cosine law搵角有機會有m分
一來一回打和啦
好似炒粉,冇星啦
目測坐1望2
都係期望值範圍以內
你呢?
做咩
卷一錯太多,希望卷二拉返粒星返黎,我好似踩5*條界,唔知過唔過
卷一 84/105
卷二 42/45
用依個計法,我計到5*,但我預自己5
84真係誇咗少少,唯有睇下條curve點,不過都有機星嘅,考咗就算
M1今年得我孤軍作戰
不過我睇返上年咁正路個cutoff都低,今年會跌少少?所以~85%你靠班日校拉低條curve
我有個癲佬friend今年又考m0+m1不過唔係for 入U,
好似今年多咗好多prove?題型變咗唔少?有無ching講下
小妹既睇法
今年dse難唔難 比較睇你本身能力
對5 or above黎講: paper 1易啲 paper 2難好多
如果數底唔好 2/3/4: 無咩分別(因為A1出得幾奇型怪狀) paper2 直頭畫圈圈大賽
個人推測係5/5*/5**無大變動 但2/3/4個cutoff既gap會大左
係另一個post copy過黎的
有冇試埋m2
樓主今日考成點?兩份卷大概攞幾多分?
卷一 95-97/105
卷二 錯3條
我諗應該係5**低空飛過/好似上年咁差一(兩)分到cutoff
卷一邊到失誤?
錫左一啖,唔好唔開心
a1 發雞盲冇睇到題目有y int 直接答左x=-3/2 (repeated) (呢個真係好on9
a2 應該35/35
section b 17b個方向啱 但寫完distance formula條式之後下一步in terms of k條quadratic equation寫錯左 所以discriminant個數字錯 結論都正確但目測冇左1 ft
淨低就係19 最尾個part 唔知佢值幾多 但我估成part錯曬 當-4先
呢到加埋係8分

當扣多一兩分step寫得唔好/1999 就係10分
因為今年份卷冇咩文字要寫 所以我估個estimation既下界應該都準?
想講check左兩次a1 2都係有野錯真係好on9 不過考試緊張就會有呢啲柒事 入去之前都預左
依家惟有祈求條curve低啲
佢都無讀m2點考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞