[retaker]2020圍爐區 I WILL BECOME ANOTHER PERSON! (3)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
成日都有㗎喎
例牌叫你證然後送2-3分俾你
我見佢前面啲parts無,諗住直用試下,結果衰咗
咁就無辦法
明年請早
冇變
咁遲啲post-dse有機會再見面啦
考試寫殘體字 = 承認殘體字係中文
你係中國人呀
覆錯po?
都有一排無上水,聽日雖然係dse開波不過va應該唔多關依個post事,25就chem,大家最後背下mistakes好,check 下 industrial chem入好cal機未,雖然最好就溫好晒,不過真係未嘅都要對自己有信心,唔識嘅咪skip咗先。另外最後階段未必想go through全部一次,睇下啲tip題片都ok,中就唔一定,不過有人幫你分析下有乜未考,大機會出,一來個心定啲兩來都可能真係有用(好似今年係cut syllabus 前最後一年)。回想舊年我當然無連登account,自己單人匹馬就咁衝入去考chem,一開卷不停想說服自己當平時啲卷操就得,不過又係控制唔到會緊張,考之前又會係台上有人開咪講嘢,會有唔習慣同不安,不過做落發覺真係同平時差唔多,無白費努力,就好快搞掂,一氣呵成好好彩咁有粒星,仲要瞓唔著,得五個鐘瞓到。雖然我地素未謀面,不過都一路有講有笑嚟到今日,望住你地就好似係我嘅影子,對比起依家hea爆嘅我,你地令我諗起舊年嗰個可以咁癲過一年嘅我。打咗好多好多,最後記得你當初揀咗嚟依度,而你今日行到嚟依到,點都行埋佢。成績其實都定咗,差在未係真係考出嚟。我明白好難叫你地去同自己講結果唔重要,不過有時放低依個包袱反而可以更從容面對,有更好成績。加油
唔識做數好挫敗
最最後,唔好做額外嘢啦,比啲信心自己
真係你平時再點操,都無嗰種幾百人一齊屏息靜氣,得台上有人開咪,同監考員行嚟行去,會唔習慣,唯有做平時習嘅嘢(玩筆乜都好),深呼吸
羽慣
習🤦🏻‍♂️大家記得careless係大忌
都幾,時間計好,心態當六合彩,會有奇效
又唔係話好離地既 但係就真係一啲要對數學好敏銳/讀得好通先做到既野
同2019最尾個條差唔多
只係有啲感慨 諗住經過一年之後自己既數學能力有成長到 但其實遇到呢類野都係無咩辦法 見住佢就好似返返去上年考個陣既感覺
我諗今年應該唔會再出co-geom既...?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞