[retaker]2020圍爐區 I WILL BECOME ANOTHER PERSON! (3)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
估唔會,19 last question 我都唔識,有人唔識都5**到,星個容鐘率大好多
只係覺得又要再調整下自己對呢科既期望值
前排做其他卷個分數都幾好 心諗刨一年書如果衝擊到**都好值得
但依家就要做過expectation management
我都係aim晒maths chem星星,結果都係一粒,可以話一粒會secure,兩粒就唔好預有先,你想入rd嘅其實兩粒星夠玩,只要食到weighting
可以執下個plan同心態,早啲瞓btw
調整緊 都叫做階段性勝利既
上個禮拜都仲係七八點訓tune左幾日成功兩三點就訓到 不過都要再fine tune下
應該好少學生可以secure到孖星
唔使咁驚
仲有最後3日就考通識
我諗係50%信心變做20/30%咁
都係覺得個期望放低啲會比較好
上面個條數點
你做到邊個位?我計埋佢
最尾一part想像唔到發生緊咩事 又畫唔到幅圖出黎 但個到有6分

印象中有學生問過我呢一條數
有mock卷嘅可以同我交換
醉愛收集試題
https://t.me/cenoc
咪coordinate geometry
今年咪撚再出
除咗probability之外最抵玩係佢
又易睇線索,唔似3D計餐懵
3d計餐懵之餘 只要對projection個啲概念清楚其實m分都易拎 最多冇曬answer分
但係cogeom好多時係一part唔識 之後就0到尾 成日都要用到上一part既results
39/45係唔小心?
咁都無乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞