[點睇] Faiz算唔算係最型拉打?

471 回覆
286 Like 14 Dislike
打鬥動作好靚
其實agito好正,亦係史上最高收視
但情況好似帝拿咁屈喺kuuga陰影下
Btw平成頭五作都好正
蓮條女唔係呀妹黎架,佢條女一早訓左係醫院到,係最尾個集先醒返
竟然冇人講萬丈龍我
左右翼變身超型,當年見到卡入面個背景識郁,呢啲細節已經有種高人一等嘅霸氣,身分嘅象徵

Faiz外形型到喊係細個已經鍾意,加速mode直頭係大爆射,十秒呢個設定型過甲鬥王,甲鬥王真係可惜在頭啖湯比Faiz搶咗,搞到甲鬥王嘅驚喜只有hyper之後同神速愛個故事先比到我

Faiz真係有型集合體,最多細節,份量算最大,配合BGM行刑曲J死人
真司真係好正
嗰時第一次見啲咁天真嘅拉打主角
其實劇情版個end係點,結尾2隻主角衝去堆怪到
如果佢唔係咁性格又點可以起呢個規則下唔變質
仲要有願望機呢個設定,唔係天真到咁嘅人點講得通
我都係,新平成有啲係型,但音效同道具真係有少少賣弄,雖然舊平成啲道具都係有少少玩具感,但可能係30%玩具感,但而家嘅就90%玩具感,尤其啲武器設計膠膠地,互斬嗰時好似玩緊咁
佢變身囝陣真係好撚好J
基本上bad End無分別,等力盡無分別
Good End龍騎同劍一樣,時王比佢哋,時王套戲聽人講幫佢地派Good END

時王x龍騎劇場版真係奇蹟,集到當年班人拍,仲要無咩太走樣,超想睇
仲有d假到仆街同過火嘅特效,好多時明明用火花就夠,係要搞到個場景花曬
我鐘意,音效好鬼型
evolution king!
第一個金色最終型態
諗起火影嘅圓夢大師藥師兜
好簡單,只係睇時王劍個故事就知,劍崎同始互片個幕同始同時王打個幕已經明哂

劍崎同始互片個幕加埋個BGM,呢一對朋友面對返個End始終要面對嘅嘢有少少眼濕濕
呢幕好高評價
其實點解唔可以改設定為雙主角
而家下下玩舊拉打回歸
主角只係龍騎
夜騎變咗diend召喚2騎料
冇人覺得Kugga型咩?
劍開頭拖到癲 到開到jack form開始先上力 但出左人造undead 同埋蜘蛛改邪歸正劇情又拖過

個結局算救返成套野

雖然啲人成日話gay 但劍崎為始自願打到變undead真係正到癡線

講gay我覺得桐生戰兔同萬丈龍我仲gay
劍崎同始,一個一齊做joker分隔兩地End,一個係封印始之後嘅End
故事比造型更深刻,我喜歡Jack Form多啲,king太笨重嘅感覺,不過超必型
造型最深刻係出超必會谷到面紅,成日忍唔住笑
上左神枱
Kugga無得輸嘅地位,無討論空間

利申:最愛,好想見返五代雄介嘅故事,但一定係文藝片同東映拍唔起(一定無玩具市場,請唔起)
good end 唔係tv 版結局咩,最後士神無reboot個世界先係good end
話gay唔係因為劍崎怕話gv咩
真司同蓮真係冇分別換左髮型都一眼認得出

反而水鳩宏依家走哂樣,甲鬥王個陣型撚到
水鳩始終退出咗娛樂圈 無得咁比嘅
d招型 但聲效柒 真係出晒戲 為出玩具整得太兒童向

新平成開始d拉打造型開始柒 尤其fourze 柒到核爆
機本上得 W 同 Build 我係覺得ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞