[點睇] Faiz算唔算係最型拉打?

471 回覆
286 Like 14 Dislike
話說佢拍個陣都只係得十零歲
其實都得
近代黎講算最型rider
01 個外形算係近年最靚拉打之一
但form太多 應該為出figure而出 有D好柒
我最憎係出招無咗拉打嘅感覺
極少iconic飛腿 全部大招都係一堆CG係到飛黎飛去
真理 好J到
仲要係睇住佢慢慢成長適應 第一次聽力增強噪到佢想死 etc
依家....好似zero-1咁係咁無啦啦3D打印舊野 又新form又勁咗
細個覺得Kuuga ultimate form 好型
依家小田切讓東映點請得起佢
不過當年佢至今講明只拍古迦/五代雄介嘅續集,唔想掂阿極陀同一切嘅拉打,但東映拍拉打係為咗玩具嘅又點可能應承拍一套無周邊價值嘅片
所以一定無可能出到,東映唔搵玩具商資助又點拍到,除非小田切讓佢出鏡加出錢就先拍到,但佢公司又比唔比佢拍

亦都係咁搞到古迦同阿極陀要分家,到漫畫先可以串返埋
一樣,不過慣咗叫Faiz,無記錯當年無記作品名寫555,但入面配音叫都係用返Faiz
係,好記得第一次變青龍用拳拳擊力比全能弱咗比怪吊打,五代佢好不知所措,到之後解讀到要有棍先吊打返人

呢啲先係正常合理,依家啲全部新裝送技術
kuuga
要手揸棍狀物、手槍、電單車手柄先會變專武,呢個設定好正
仲要係連D新裝點黎 點解之前又未有都已經唔洗解釋
隔兩集就3D print件野出黎 即插即用 你用又得佢用又得
kuuga世界第一
agito都好型
大地形態
漫畫直頭大改到啲人物性格都唔通晒
黑暗到痴線
邊度有得睇720p以上嘅拉打?
無TV呢個包袱,可以去盡啲
Burning仲似final form 多啲
其實agito 外型同劇情都好好
不過kuuga在前 造型又少少相似 先俾人低估咗
重量級
未輸過既king
https://youtu.be/xZsSY-YMGsc
一條片反映返CG火花拉打同傳統火花拉打嘅分別

好明顯覺得舊拉打衫有火石或設計起武器度,打上去有火花,Zi-o呢啲無靠CG加上去嘅感覺
最尾個集拳拳到肉
我成日都咁諗,東映大把水啦,佐藤健都返到黎雖然幾分鐘,你如果請到小田返黎,個gimmick 效果係幾撚勁,同埋日本人會二刷三刷,就算kuuga個故事寫黑暗d寫得深d,淨比大人睇都夠,當年追kuuga既人都社會人啦。佢拍返天亮號事件同超古代已經好夠。到而家夠不夠都會出kuuga玩具。不過當然小田肯唔肯又另一回事,佢而家都唔係拍主流電影
大家能力已經一樣係極限,由開始互玩體內自燃已經知呢啲嘢已經無用,只可以拳頭物理解決
但就係咁先型,清楚明白鬥能力轟炸無意義
如果依家就一定大家鬥放煙花,能量CG大爆炸一論先打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞