[點睇] Faiz算唔算係最型拉打?

471 回覆
286 Like 14 Dislike
第一要睇小田切自己意願
第二更重要嘅係我覺得依家嘅東映根本無能力/無打算寫出一個可以打動到小田切回歸嘅劇本
印象中佢講過話如果有有趣劇本出現好似唔介意(唔知客套定咩啦,zio果期佢好似有出入東映,d人仲以為佢返黎

要小田肯拍仲要做返kuuga呢兩點真係難上加難

白倉話會繼續出野補完zio設定,zio成套野真係好難睇,over quarter 又係比人屌到傻(利申冇睇劇場版)
錢對小田無意思,人哋只係喜歡古迦同五代個故事,如果要佢拍天亮號單嘢就已經係變咗質唔係古迦,係阿極陀前傳,仲有一個係佢認為古迦嘅戰鬥已經結束,五代已經解脫,阿極陀同佢拉關係就打破佢心中古迦嘅故事
小田要做返五代唔難,但係純粹五代嘅古迦故事後續,唔係時王嘅古迦,最大問題係小田要拍就注定無周边呢條水,東映又點敢搏
佢話劇本有趣就真係除非有第二套「古迦」呢啲反傳統,但以依家嘅東映叫佢拍返都好難有

其實之前套亞馬遜估佢可能會受

The first 佢唔會拍(佢唔喜歡改造人呢套)
天亮號係我個人私心
Amazons 感覺似係試水溫想拍成人
但S2
個監制都無做啦,佢當年拍都係被監制說服
依個設定完全係將kuuga down grade ,原來kuuga只係兩等貨,agito只係正版,所以當年個監制咪反對kuuga係agito出現做同一世界
啲技幾型
有smartphone之後
佢個變身器應該要upgrade
盲咗仲型
不過小說阿妹係蓮既sp 黎
東映點會請唔起
小田切都有同東映拍過戲
拉打既話佢講過只要劇本寫得好就願意番黎拍
有樣野幾可惜... 由龍騎開始 就變曬甲 無曬胸肌 (響鬼都係咁岩啫?)
而家做埋YouTuber啦
紅唔紅到睇好多野既,zio劇本差woz已經可以同佐藤健一齊拍劇
據講kuuga唔會係接agito
係前傳性質黎
同埋制作人高寺屌過kuuga既故事完左
唔應該再有啲咩agito既野加落去
亦因爲咁所以decade既故事入面就將kuuga世界同agito 世界分開左
其實一開始真係準備接着拍嘅
係白倉話唔想浪費五代雄介一直以來嘅努力先至分開咗
劇場版係唔會拍結局之後
佢故事入面已經有哂伏筆係寫有一隻係同零號同等存在既未確認
但拍唔成所以就比左decade打.....
依家嗰套漫畫kuuga 就係用咗當年劇場版嘅一啲廢案
不過最後都俾敏鬼整到成Pat垃圾咁
係高寺屌白倉先唔咁做,白倉條廢老點會咁諗呀
條腰帶插咁多野上去好7
Btw 555變身果把音效聲好有魔性
Stand by complete
試咗咁多嘢都係變唔到身,跟住狗已殺到係咁扑頭
求詳細
好細個睇 唔記有咁既野
就算唔係decade,阿極陀出個時已經話分咗家,阿極陀故仔入面已經好隱悔唔提古迦,只係因為片頭壁畫,G3一早做咗出嚟好難兜,但官方死口係話無關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞