[點睇] Faiz算唔算係最型拉打?

471 回覆
286 Like 14 Dislike
係咪無人覺得decade型雖然爛尾
都係中意電影版結局

巧,我們要去那裡啊?

不知道,能走到那裡就到那裡吧…
冇睇劇場版,結局係點?
唔太喜歡個故事,真係唔識欣賞,搞到所有拉打只係佢嘅工具咁,個故事根本太多問題,最終放棄治療咁

時王叫勉強接受
bulid都ok
但腰帶太累贅
武器又係太玩具
變其他用品型態都係有啲膠
以前agito kuuga 龍騎啲武器好鬼型
w無人講 雖然無睇但係好鐘意佢個joker同cyclone個配色
乾巧: 我沒有夢想....但是我可以守護別人的夢想
鳳凰?
Delta架戰車好型
真 build 腰帶 武器 麵好撚柒

龍騎d武器設計真係世界第一
召機甲插咭個位打開個方法隻隻唔同
d聲效簡單又易明
出得玩具又唔會太兒童向

電單車黎講 古迦冇得輸
https://youtu.be/i1Ah8T79mUI
亞極陀 同龍騎都有d 特色
但新平成除左W 冇乜邊架電單車有印象
明明套野叫rider 電單車嘅出場次數仲少過怪
新平成電單車只係用黎賣玩具
Ooo同W叫好d
Kuuga d bike fight 型到出血,到後來都冇咩邊幾套再有
https://youtu.be/o4FCHCNZqVw
Poppy pipopapo都唔識 我就真係屌你老母啦
根本就係,古迦最深刻係電單車出場個集係用電單車打捉成集,上山下海咁打,勁到,呢啲先係拉打

唔知係咪咁,印象古迦到劍有唔少電單車互片嘅關係,係用越野電單車(龍騎入鏡個部少,但最終形態隻契約獸變車補返數),到咗響鬼之後好似無用越野電單車同電單車打鬥,甲鬥王係得返少少,電王直頭近乎零
同跳入另一個平衡時空無分別,reboot只係變咗唔係神崎佢做比秋山搶咗咁解,當年呢個End個人上係空白End,留返觀眾自己想像。可喜亦有遺憾
同劍嘅二人joker End一樣都算叫Good End一樣,起碼叫唔使阿始消失,但係有遺憾一樣。
拉打time龍騎個故事係接TV End16年後官方新設,咁齊人仲肯拍真係完夢

超想睇。
響鬼有講佢學電單車,不過佢原本係音擊戰士所以無計
Decade
響鬼唔會怪佢,個故事有電單車仲怪,不過呢套如果唔掛拉打名會好好多,個故事唔錯,錯在叫拉打
好似牙狼咁,另起爐灶仲好
明白嘅,但始終TV End始終有遺憾,不過真係叫最好個一個End

不過可能就係咁先完美,太幸福唔太夾龍騎個故仔

呢套真係本來係明騙錢賣玩具中但又真係比佢嘅設定心服口服過到骨仲可以添食嘅作品

真係每一個都有佢嘅故事,戲份同故事推進力
近幾年覺得最有張力真係算exaid,中前期劇情緊湊,飛埋op留時間比劇情,仲要有唔同外傳補完
但最近套01近排d劇情悶到傻,係最近一兩集講返不破先好少少
記得細個睇平成頭幾套拉打,D怪人打途人,D途人真係會死,好深刻,因為覺得咁先夠真實。但唔記得由邊套開始,D怪人只會推開D路人,唔會死我明白咁做應該係要令拉打偏向兒童向,搵多D錢,亦令拉打嘅設計開始愈來愈怪咁
猛虎連變身動作都係套野入面最型
decade既井上正大 同 ZIO既井上正大差太遠
一出場個氣場 個氣勢 隔左十年真係成長左好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞