[點睇] Faiz算唔算係最型拉打?

471 回覆
286 Like 14 Dislike
係,不過記得設定究極係雄介上先出現,古代黑化係黒全能,究極起全套劇入面打零號先出現一次咁多,好記得黑眼究極係笨大搞出嚟追加
黑眼好似係比0號一出黎打爆黑全能,起塊鏡定夢入面見到黑目版?唔係好記得
Btw sic hero saga個超古代戰士好似就係因為個妹比人殺左變左黑目版
好似雄介最初掂到舊靈石有影像走馬燈個時定唔知電掛自己個時見到
kuuga
最後雪地打
但甲蟲唔out,識得自己搵部電單車合體,即件野識自我 up grade
唔係。古代黑化直接係究極,但黑眼,五代變紅眼
古代無黑全能
有打過,睇返佢同老師的對白,有用過黑全能打0號,但被0號鳩狗,專登用好似幻覺手法拍係想增加0號神秘感
小說係個妹就被0號殺個時kuuga騎鐵馬趕到,真係甲蟲加隻馬。泰坦form,之後戰鬥成點就無講
記得出場用黑金係比人秒左仲搞到靈石都有損傷
講起呢一幕, tv版嘅預告係黑色全能型比0號踩住, 但下一集冇出現過呢一個shot, 而係一開始用第一人稱視角演繹五代想用黑色全能挑戰0號時未埋身已經比0號用超自然發火能力打敗, 整個過程只充斥住0號嘅奸笑聲同五代嘅扯哈聲, 細個睇atv完全唔明, 大個睇翻原來咁嘅演出方式係有意思
成個感覺完全feel到唔知發生咩事就比人秒左
黑金都秒
其實仲有個原因係個編劇為左完全無bug所以寫得好認真,盡可能實地取景,場景之間的移動都用返日本交通網時間表計算確切數值,五代收到call到現場會用返佢部電單車需要的時間計,所以搞到劇本進度落後,有時d預告係拍個team人收唔撚到劇本,自行拍住先,所以成日有d鏡頭係預告先有,唔係cut左係根本劇本無
因為睇唔到先係最恐怖,所以0號次次出場就算同玫瑰女講野個鏡頭都係模模糊糊又白光,令你根本唔知道佢係存在定幻覺,佢殺3號個時唔會好傳統咁出黎又爆氣咁秒殺
而去3號衝入去搵佢,之後一下閃電後,五代行入去又黑又無聲,跟住3號條屍就掉左落黎,咁先特顯到佢恐怖
Kiva老豆紅音也有無同好?

尤其係Kaixa
我覺得最型既變身係555
最型既未變身係甲鬥王
最有趣既設定係龍騎
最型既戰鬥係劍
Iwae

Btw Woz本身都靚仔底,同井上差咁多
時王套野係垃圾但係逢魔真係好型 真係有王既霸氣
設定上鍬型蟲先係戰神
555 腰帶有保護裝置,唔係怪人變唔到,
好似唔知邊個人類用完delta帶死撚埋
有時入鏡世界要用電單車
我覺得條金色斜帶有啲礙眼,好似小學風紀啲帶咁
btw樓上討論古迦嘅巴打們講得好詳細
嗰時好細個睇,好多本身已經唔記得
爸爸比你好
Btw佢冇咩老態
東映次次夾硬拍穿越都出晒事
當年聽人講係海賊戰隊好少少
但拉打出晒事
唔知仲有冇覺得以前既劇場版好睇d
成日要拍movie大戰穿插其他拉打故事
有時自個故事到候唔到肺(本身就算劇場版都唔係長時間)
V cinema 果類仲好少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞