[點睇] Faiz算唔算係最型拉打?

471 回覆
286 Like 14 Dislike
型過龍騎好撚多

龍騎左膠on9咁
我覺得係影月
唔知點解由細到大都好鍾意G3同G3X
雖然佢好撚廢第一集就俾人打到仆晒街
但係咁先feel到佢始終係人類既產物
個故事上,龍騎個世界有種「人在江湖 身不由己」咁嘅感覺
真司似一個誤入歧途嘅新仔,秋山蓮係老屎忽帶佢咁
其實算好樣幾靚仔
梗係阿極陀同龍騎啦

新出呢隻好撚靚
正面ok 側面頭型好怪
睇左拉打之後想賣左隻羊換棍波車 好撚中二
我覺得龍騎一D都唔左膠,佢到死都遵守自己原則
唔算膠啦佢 佢係純粹無慾無求嘅人 所以想結束拉打戰爭
如果蓮條女唔係有病 蓮應該都唔會想打
真司算係左膠得黎唔討人厭個個
第一張gif啲打鬥好有tvb啲警察片feel
佢左姐,唔算膠wor...
同埋佢真係出盡力去做一件正確嘅事
龍騎有四個End,不過當年呢個End真係壯舉

真司唔算左交,佢只係比起打,更加想用和平解決而已,如果殺到埋嚟佢係會落手。
始終要救人首先要「生存」,唔「生存」又點救到更多嘅人,龍騎真係神作,當年細個睇唔太欣賞同依家睇大咗返有別一番風味
龍騎係舊平成最愛
每個角色都有特色同戲份
淺倉威 律司 手塚呢班真係個個都係都keep住自己角色個意志到尾
新嗰啲好多個身都一抽二“leng”咁有種好累贅嘅感覺
細個都係最鍾意睇龍騎,因為佢有最多嘅幪面超人,好鍾意睇佢哋對打
啲契約獸又靚,啲武器又特別,同埋好鍾意插卡出招個設計,嗰時嚟講幾新奇有趣
同埋“Final Vent”個聲效真係好正,一聽到就知又有大場面睇

不過講外形設計始終都係鍾意faiz多啲
蓮條女 又係奇神是狼個妹
結論 龍騎最膠一定係奇神是狼
打完唔啱心水又要reset
細個嘅時候最愛Faiz,自己去FD屋企睇碟追埋劇場版,型到喊,印象中係拉打上首位華籍敵人

大過咗最愛古迦,其次先係龍騎,輸比古迦只係個End太悲壯呢少少個人問題,劇場版又係悲劇,有第一位正式公認女拉打同第一位食便當嘅佢拎哂(Stronger甲蟲女唔算拉打,以先後上阿極陀翔一家姐算第一位,但公認始終天鵝係最多),女拉打中覺得最靚而不失於男拉打,一種花瓶嘅感覺,依家嘅女拉打無咩幾個比得上,有啲仲不倫不類
得龍騎有睇晒 ,其他睇左幾集就棄
平成後期個d造型唔太中意 完全冇睇

同埋我唔太中意由電王打後個d變身器同武器既聲效,感覺太兒童向
好似Build咁,咩best match ,up一大輪英文
又chok聲又播音樂 ,有d柒
https://youtu.be/z0_7RPGAQOE

龍騎個d 變身器&武器聲效
簡單直接唔駛chok聲 樸實無華
https://youtu.be/tyEdX3hvY8g
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞