沈陣營第三百三十期 - 熊二反彈、撈貨趁手 by沈大師@中環office

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
我必須講,呢個一定係下一個畢菲特。快啲去崑崙銀行開戶口。
係就叫夠140啦,橫掂都係
非常支持……
其實而家仲有冇150
有既話使唔使14日檢疫
要既話又會係點處置
日前從緊急心臟手術康復的摩根大通(JPMorgan Chase)執行長戴蒙(Jamie Dimon)週一表示,武漢肺炎疫情危機將帶來「嚴重衰退」,這種金融壓力的性質與2008年的狀況類似,包括摩根大通在內的銀行將無法倖免,並透露出考慮暫停派息的意願。

綜合外媒報導,摩根大通為全美資產規模最大的銀行,但戴蒙認為,儘管公司實力雄厚、去年收入及利潤皆創新高,但2020年受疫情影響,公司收入將出現大幅下降。

戴蒙在年度股東信中指出:「我們無法確切預料未來情勢變化,但在最基本程度上,我們認為疫情將包括嚴重衰退,帶來某種類似於2008金融危機的財政壓力。」「我們的銀行亦無法免疫這種壓力帶來的影響。」

戴蒙警告,在美國經濟處於「極度劣勢」的期間,摩根大通可能會考慮暫停派息,以維持足夠資本。

報導指出,隨著全球市值最高銀行提出暫停派息的意願,這將在銀行圈子掀起一股動盪,若經濟無法在今年稍晚康復,大多數的銀行恐變得更為脆弱。

當歐洲銀行一減息
其他銀行都會相繼減埋
係就快
on9,早都講過股息可以唔派,可以減,廢老學人套息,人哋用private bank借平錢買A級債套息,做1倍槓桿呢轉都領嘢,啲撚屌都傻嘅
進一步行動就係脫離資本主義的誘惑,g持祖國 支銀,買! 支房,買! 支債,買!

進一步升級
早咗沽潻
師父弟子唔係你對手
我知佢點升級喇 一定係舉兩隻中指
【日本緊急事態令】

日本首相安倍晉三正式因應當地的新型肺炎疫情,發布針對七個地區的緊急事態令,為期一個月。

安倍在對策總部會議宣布有關消息,適用的7個地區包括首都東京、神奈川、埼玉、千葉、大阪、兵庫和福岡共7個都府縣,要求這7個地區的民眾要避免不必要外出;停課、戲院停止營業;強制徵用醫藥品等,並限制出售及保管食物和醫療用品等物資,違規者可被處罰。
痴線 領導如平保都未有得走 點會讓老散先走
應該錦玩
一日派唔到一萬同代公司出糧,佢哋班陷家剷鳩官就無人工收
錦應該快好多搞掂
入嚟救人啊:黃到金大J怒屌夾公仔鋪暴利無良 想要抗疫基金on9白癡後 被威脅要令佢收檔
https://lihkg.com/thread/1962077

連登都竟然有人 defend 夾公仔機台主值得拎抗疫基金,睇嚟依一轉經濟衰退會見到太多 on9仔過度槓杆、亂投資,真正嘅裸泳
戇撚鳩
呢啲垃圾舖執柒咗佢啦
擺部機係度昆錢
呢啲人中武肺死曬都唔抵可憐
都係衰貪字
講真,你入得金融市場,你都係貪
冇野係老馮,債都可以違約
呢啲人接受唔到現實,又冇知識,就四圍唱
幾有錢都係垃圾一件

想睇到時炎症執法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞