沈陣營第三百三十期 - 熊二反彈、撈貨趁手 by沈大師@中環office

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
無巴正念
死撚咗先會帝國復興喎,到時事頭婆帶領反共
呼吸困難, 唔死都一身潺啦, 隨時呢世人行步路都冇力
對大多數人黎講,買樓就係一個以小搏大既唯一機會
所以話佢worth to be, 自己申請, 我無講錯喎!
自己健康平時都唔管理好,點做大事呀?
唔好話行路,屌兩嘢西要抖下氣已經大鑊喇
隨時一入一抖大氣就軟左
以我理解 賺息差係還息唔還本
用高收息黎還低比息個條數 應該一向都係息冚息
咁收個利息少左 應該都會影響到佢還息個能力
佢地更加係槓桿緊自己舊本黎玩 照道理銀行要佢地本息齊還 息隨本減
係要按比例咁賣返HSBC出去黎還本 或者同銀行傾還息不還本
不過班廢老乜都唔諗 信左 就係我一開始咁講 抵撚死
五十萬,啲連燈仔會睇少你喎無子兄,炒個期油都擲成球落咸水海啦!
識咁諗嘅,就唔會俾人水啦!
當然,都有當年雷曼,輸打贏事嘅諗法先會去屌閪獅子啦!
總之都係抵撚死
【七警案】終院拒受理 五警終極上訴失敗
https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20200407&s=6996647&a=60804530
\|/
我成日係 Facebook 會遇到呢款廣告

http://www.mortgagecapital.com.hk/plan/view?id=44

㩒入條 link 睇下,通常都話叫你借盡之後,就投入佢既乜野「收息」計劃,四百幾萬一年收六十幾萬息呀

去到呢個息率,如果真係用買債黎生息,最少都要係 2-3 倍 margin 買企業債券,然後就包裝成為「收息」聽落好似好穩陣咁

真係有咁荀就人人都唔駛做喇
2000年代
普通人仲想坐係度收息, 乜撚都唔做真係有D難
廢老心態
我真係乜嘢都無做,做梗廢老
屌,你哋講到我好撚驚
貼撚左倉至講啦, 我夠話5仔唔派息我收少幾球啦
老母面仔, 重牛,快入!
十格升跌走
30分鐘後:
個市壓緊彈弓,唔是唔識玩吖嘛?
笑撚都我GAPGAP聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞