沈陣營第三百三十期 - 熊二反彈、撈貨趁手 by沈大師@中環office

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
DKLM諗起就嬲,唔撚我無咗本護照,我唔撚洗同班柒頭搶PANIC Buy,你老味最撚衰約柒遜嚇到啲撚樣走難咁,我搭果班機九成都啲fucking鬼佬揸香港身份證
唉屌
【藍屍喜訊】國泰宣佈推出全新匿名告密平台 系統化「篤灰」過程
https://lih.kg/1957000
搵藉口炒人
改名叫篤航啦
金管局:轉數快未能綁定身份證

金管局表示,由於政府須以身份證號碼識別合資格人士,但轉數快主要以手機號碼或電郵地址作識別碼綁定收款帳戶。而同一市民有機會以不同識別碼綁定不同帳戶,故政府未能直接利用轉數快辨別市民資格及作發放款項之用。金管局認為,按市民於登記時提供的身份證號碼及帳戶號碼發放款項會更為簡單直接。 金管局表示,計劃於今年12月完成提升轉數快系統功能,以支援身份證號碼作為轉數快識別碼。

預算案派錢一萬元 陳茂波 :可電子銀行或實體表格登記

早前有政府消息人士指,發放10,000元現金會以便捷簡單為主。陳茂波網誌 - 司長隨筆 於3月3日婦女節當日,披露更多一萬元派錢細節。 陳茂波表示,正全力推進相關的籌備工作,包括透過電子銀行或實體表格登記,收表渠道及發放款項的安排,並正與銀行業界磋商、以建立相關系統並進行測試,務求做到手續簡便,方便市民,同時亦保障個人資料私隱和安全。
你都係利迷?
唸番薯片嗰陣真係派撚咗我都唔知
而家就聲大大冇貨賣
獻醜咪就係依啲
大屍真係痴L線
有人問就係打手
有長期病既父婦買左匯豐求救又比佢當打手屌
有人問d人結婚數字同新建樓宇數字會唔會令樓價唔跌又比佢屌
仲要屌佢扑野邊度都扑得
以前d人都係住版間房
以前夠鑽木取火啦,你食煙唔好用火機
食煙果句係我講既

終於揾到correlation了 台灣好波
好彩日本仔上年hit咗 唔係今年要食肺炎了
珍珠奶茶飯
意大利人想自救既話,是時候自製珍珠pizza
錯啦,佢哋係睇到棺財都唔會流眼淚。

終極邪惡的港共中共。係直到失敗都唔會想口係自己錯,只係自己未厲害到可以戰勝所有敵人而已。
\|/
師傅早晨\|/
呢輪晚晚發惡夢嚇醒喊醒,夢見好多以前既人同事。成個人冇哂精神

咁多年顛沛流離既精神壓力,我從來冇意識到係咁大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞