沈陣營第三百三十期 - 熊二反彈、撈貨趁手 by沈大師@中環office

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
上年講到而家 即係要睇YTD 最強係金 師父又中
香港聖公會教省秘書長管浩鳴今日回應記者查詢時,表示「暫時未有時間表,一切待疫情舒緩後再作安排,到時會通知大家」,答案與兩個月前類似。

https://hk.news.appledaily.com/breaking/20200406/IXGLWGTOW75ODDEZ6US5A43AOU/?utm_campaign=hkad_social_applecitycrime&utm_mehim=social&utm_source=facebook&utm_content=link_post
如果睇埋1yr 直頭大殺三方 師父大獲全勝
Master Shum

約柒猻係魯魯修?
唔撚係吖嘛
咁快撚啲死先會女皇御令,帝國復興
師傅係金中之神,中中中呀!
[member]cfu好靚仔唷唷/member]
匯豐小股東大聯盟:若一周無回應,不排除行動升級
https://lih.kg/1960533
好唔理性
個POST個樓主個名
話咁易 又千升
85台會有黃腳英
個金粉女優
揸大笨象呢班廢老,之所以係廢老,在於佢地根本唔知道,銀行業已經係一個夕陽工業。仲以為匯豐就係香港經濟既龍頭,香港好匯豐好。當銀行息差越黎越窄,借錢出街越黎越難,一大舊錢要擺落compliance,佢根本已經冇左一個增長動力。而家既銀行根本就係utilities, 幫平民百姓處理下錢銀,買樓按揭,就係咁多。

所以,呢班廢老,我睇死佢地呢鑊會一鋪清袋。唔好以為樓價唔會跌,當股票唔派息,樓租金又因為經濟蕭條大跌,佢地收租加股息都唔夠過日子,就要拋售資產食穀種。真係等左呢日好撚耐。我成日講,做人行尾運先係真正行運,後生順風順水,老來仆街,真係會冇仇報。

唔知下一水炒既野,會唔會係炭?
黎緊會炒福壽園
我個friend又J升災
佢話疫情好少少都彈成咁,驚鳩喎

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞