沈陣營第三百三十期 - 熊二反彈、撈貨趁手 by沈大師@中環office

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
英國歷來最柒首相,信中國,就黎死了,希望冇事轉身做反共義士🙏
話說我前晚睇見事頭婆話,we will meet again, 我心諗大吉利是,就黎100歲既阿婆同你講呢句,多數都唔係講現世

原來係講俾條肥鳩聽咒語黎既原來
on9
morgan呢條阿狗又9up
約翰遜如果真係死咗
接手果個好似終極奶共?
近“中”者亡
師父\|/

連游擊隊都因為疫情宣佈停火
借錢買5號都做得出
下次不如買恆大或者德意志銀行債券
恆大債真係借孖展買架喎咪輸撚左二十億囉有人
你開投資戶口個時,銀行都提醒過你股票係高風險架啦
\|/
老千list越黎越長
\|/
差啲唔記得左天凡
好快敗走
所謂老千只係同content farm一樣, 成班人出料, 睇下邊個中得多, 多fans就捧佢出黎

再加咁啲假fans , 有信徒之後就自動run
雖然條友on9, 不過個人嚟講希望佢好返嘅,要同支共計數
滙豐維權記者會疑搵股東做「媒」

事實上,昨日出席滙豐小股東權益大聯盟記者會的代表,原來幾近全為業主會骨幹成員。阿文指,除卻無法辨認「包到冚」的所謂小股東黃女士之外,其他人包括是Ken Sir基金公司及教炒期權的拍檔等,甚至連在台上梨花帶雨、自稱是滙豐苦主的「李女士」,亦在業主會負責「舊樓重建」部份。

未有申報其利益關係的「李女士」記招後接受本報訪問時,亦企圖裝成獨立股東,「我喺Facebook見到佢哋呢啲群組(滙豐小股東權益大聯盟群組),即刻就入去」。她又指,滙豐不派發2019年末期息的做法,等同迫小股東,「可唔可以話係迫我哋去跳樓呀?可唔可以話係迫我哋呢啲退休人士,拎埋老本陪你哋玩呀?而家根本上係一浸一浸咁搣我哋,一浸一浸咁打劫我哋」,她激動地指對退休生活失去預算,又無力與滙豐周旋。

不過,本報在業主會Facebook上載的影片發現,一位相貌與「李女士」有9成9相似、名為Karen To的女士,曾拍片多謝Ken Sir為她帶來啟發,片中指「Ken Sir比(畀)我諗到另外一種退休之後嘅生活,喺(係)可以操控係(喺)自己手中」,估計是業主會學員之一。而該影片亦於記者會完結當日傍晚被刪除。本報就事件向記者會公關查詢,未獲回覆。

Ken Sir在記者會後,亦兩度撇清滙豐小股東權益大聯盟與業主會的關係,「我旗下所有公司,包括寶庭重建及中小型業主會係呢件事上面係冇任何身份」,又指自己唯一身份是滙豐股東,稱就今次事件,「我個人少收嘅金額超過300萬元」,但無披露最新持股。
係度對匯豐叫囂個班人
雷聲大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞