屋企人好似俾人洗左腦....

478 回覆
491 Like 30 Dislike
我覺得冇乜分別
因為我細過佢佢覺得我咩都唔識 覺得自己出左社會好有經驗
佢由細到大都好乖 冇咩點搞事 點知冇啦啦搞呢啲野 帶眼識人真係好重要
佢都有講話啲野係法國做!叫呀公會唔會多左 好似黑社會咁
你知俾人洗腦咩都做得出嫁啦...
一百個入面有兩三個可以揾到下,呢啲已經存在二三十年,你屋企人係咪啱啱出嚟社會做嘢?
原來真係有咁多人中 我以前覺得點會有人咁On9
應該係破左產好似樓上講咁要還債
一早俾左啲騙案佢睇 佢堅持間公司唔係咁
我前日出段片先講完
https://www.youtube.com/watch?v=MQM0I8TtX2A
1:09開始
全港有7間分店
旺角個間附近咩寵物店個舖位都係佢老細嘅
又話有Spa館 有會所
公司有3萬人
連臭雞莊思明都係度做吖嘛
又話咩人都有
又話Ibanker 機師都係度做
樓主你要打定輸數,預咗無呢幾十萬,佢唔會聽你㗎喇
你最好用盡所有方法stop佢啦
stop唔到只會變得愈黎愈勁
你睇下X japan個yoshiki比人洗完腦 老婆都可以推去比人屌
係咪h&m隔離大廈?應該係xmway
及早搵傳媒報間野
得罪講句 窮唔係冇原因
傳銷都開到7間有冇咁誇張
我之前就係比個fd拉咗上Amway 本身佢話佢office搞咩Open Day帶我去參觀下,識下佢啲朋友。果度有部幾萬定十萬嘅機可以免費check你啲體脂果啲,又有其他野可以check你啲骨質 血管果啲又有咩免費talk可以聽啵...我見佢講到好為我好咁,又以為佢識到班好同事定朋友 得閒就聚餐 都幾為佢開心(果陣嘅前一排佢好似好唔開心 大壓力 無乜真心朋友咁)見佢咁大轉變,就傻下傻下跟咗佢上去。結果上到去就發現唔對路 果日係好多免費野你拎、你試,但一黎就聽個垃圾講座 想洗你腦,你想唔想賺錢?想唔想輕鬆用空閒時間搵到錢?我地公司點勁法...講到好易賺大錢...我心知不妙,但又唔知點即刻走,最後先話考慮下,有野做走先。

之後佢仲不斷問我幾時得閒上去,我就話無興趣。佢望落為我好,實際搵你笨我拒絕佢果陣好好心咁同佢講呢啲呃錢㗎!最後你未賺到都已經唔知倒咗幾多錢買佢地啲產品喇!我仲搵埋呢間野啲負面post佢睇,但佢都已經中晒毒咁話咩佢地都啲人都未真正了解過之類嘅嘢,最後我無再聯絡呢位「朋友」。

果陣我上到去發現佢地真係好識氹人,入到去發現每個人都係被帶嚟,本身入面啲人就好積極咁話舉手想賺大錢,講啲入嚟之後點好法嘅嘢,人生有幾大改變啊,好多名人係到啊,佢地啲產品有幾勁。感覺好多師奶中招,仲有好多係佢地嘅親朋戚友中伏。我個「朋友」都買咗好多佢地嘅產品,其實佢介紹啲產品我知果陣,我都覺得幾好喎!幾正啵!幾得意喎!但理性咁諗,價錢方面我唔覺值咁貴!仲講到好似咩幾百蚊入會,買野有會員優惠,又話出面好多人想買㗎,成日托佢地啲會員幫手買。 總知真係好似邪教,好恐怖... 洗晒腦...仲想禍害更多人。好彩我都夠堅定無被洗腦...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞