屋企人好似俾人洗左腦....

478 回覆
491 Like 30 Dislike
呢啲野可以搵社工?要點搵?
唔係呀嘛 衰左一次仲未醒 真係on9
不嬲知仲有
但以為呃強国人多
又黎
如果你識佢嘅朋友/親戚
個人醒目嘅 叫佢幫手遊說
好過得你自己講
都2020年啦,網上資訊咁發達,仲有人會信

10幾年前我都去過呢啲地方,果陣岩岩畢業無野做

有個以前做暑期工識嘅話有野益我

咁跟佢去啦,好多人都同我差唔多年紀,係咁洗腦話想唔想第時揸靚車住洋樓屌洋妞,每個月坐係屋企都十幾廿萬收入
日日有人出黎講我就是成功的例子,係咁叫我買酒一轉手賺幾十萬

無嫁啦呢啲傻閪,專呃呢啲柒頭不學無術又想發達,得啖笑
要比人昆一獲甘先得
因為佢都有份呃人有錢收而佢唔會覺得自己呃緊
不過賺住離場既有幾多個
佢要死唔通唔俾比佢死咩
冇得救 盡快割

你可打去消費者委員會投訴間公司
康寶來都係咁
一樣
會唔會係呢間
最近都有fd做 畀我講到唔做
不過我個fd後生易遊說
我嗰時個logic係先同佢有個共識先
佢先會肯諗野 唔係淨係反駁你
越駁你 佢為左唔認錯 會越信傳銷走證書畀你睇

當時我地個共識係傳銷係零和遊戲
金字塔頂有人賺到錢 金字塔底就有人蝕錢攞唔返
要上位 就要踏住好多人嘅屍體上
點樣肯定自己唔係畀人踏住果個 係其一
另外就算上到位 都係害緊畀你sell到嘅人

不過其實都要睇彩數 因為傳銷一早打哂預防針畀啲人
佢地會話sell緊嘅係機會 把握唔到係人地問題

講真 傳銷work左十幾年 咩心理學都用到極致 只可以同巴打講句加油
咁幫人
點解唔幫左啲露宿者先呀

佢地慘咁多
你老母救咗其餘冇被呃既家庭
前排至見到有人係老麥同個阿姐推銷呢d保健食品
你加入 昆左佢地先
有朋友中過
仲借左十幾萬財仔
上去追都係幫佢拎得返一半
無限極都係...
點解唔肯講公司名,係唔係因為要發左達成功左先話比屋企同朋友知

利申屋企人比佢sell 過
記得你入咗會之後會有個wechat group
定期會講有啲咩活動同講座
記得有個講座吹到個講師好大好有經驗搵好多錢
睇睇咩title
「高雷中學raymond哥」
讀高雷都拎出來講
因為開咗名你一上網搵就會知係騙局
點解未去聽講座之前個個都拍哂心口話唔會中伏
但之後都被人洗哂腦
究竟咩方法咁犀利
有冇巴打試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞